rush-lauda
IT

Sa Canon EOS C300 snimljene uzbudljive scene u filmu Rush

Vrhunska kamera za filmsku produkciju, Canon EOS C300 korišćena je za snimanje niza uzbudljivih scena u filmu Rush, novoj priči o Formuli 1, legendarnog holivudskog režisera Rona Hauarda. Ekipa je koristila kameru EOS C300 za snimanje iz ruke zbog njene efikasnosti, veličine i fleksibilnosti.

Koristeći ovu revolucionarnu profesionalnu kameru, ekipa je zabeležila spektakularne snimke trke bolidima Formule 1. Kamera Canon EOS C300 je idealna za uzbudljive snimke izbliza iz ruke, koji ne bi mogli da budu snimljeni većom statičnom kamerom.

rush-lauda

Film Rush je režirao Ron Hauard, dvostruki dobitnik prestižne nagrade Academy award. Hauard je, za snimanje akcionih scena, izabrao kameru Canon EOS C300 zbog načina na koji ona omogućava filmskoj ekipi da istražuje scene na kreativniji i izražajniji način.
“Bili smo još agresivniji i ambiciozniji u eksperimentisanju sa kamerom, ušuškavali smo je, zatim snimali iz ruke sa većim objektivom sa udaljenije lokacije i koristili je kako bismo snimili nešto neočekivano. Neki snimci iz ruke su bili snimljeni izbliza, stvarajući intimnost. Drugi snimci prikazuju neočekivane vizuelne prilike u sceni. U oba slučaja, kamera EOS C300 je bila odlična“, izjavio je Hauard.

 

Rush na dramatičan način prepričava rivalstvo između Džejmsa Hanta i Nikija Laude, vozača Formule 1. Film prikazuje njihovu napetu borbu, kao i njihove glamurozne privatne živote. Harizmatični Englez Hant (Kris Hemsvort), bio je poznati plejboj, dok je Austrijanac Lauda (Daniel Brul) bio disciplinovan i metodičan protivnik. Rush prati vozače dok oni dovode sebe do ivice psihološke i fizičke izdržljivosti, gde ne postoji prečica do pobede i nema prostora za grešku. Film podseća na zlatno doba Formule 1, vreme kada je, između ostalog, Canon bio glavni sponzor svih trka.

 

Premijerno, bioskopsko prikazivanje filma Rush zakazano je za 13.septembar

Leave a Reply