IT

Saga donirala računare Zdravstvenom centru “Studenica” u Kraljevu

U humanitarnoj akciji „Pomozimo žrtvama zemljotresa u Kraljevu“,Domu zdravlja Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu, Saga je donirala pet Fujitsu desktop računara, sa pratećim softverom. Tim povodom Dom zdravlja je posetio pomoćnik izvršnog direktora Sage, Milan Jevtić, koga je dočekala dr Mirjana Krčevinac, direktor ove ustanove.

Nakon zemljotresa u okolini Kraljeva, koji se desio novembra 2010. godine, mnogi objekti Zdravstvenog centra su oštećeni, a pored infrastrukturnih oštećenja, stradalo je i nekoliko računara. Ovom donacijom, Dom zdravlja će nastaviti da koristi informacione tehnologije u službi zdravstvene zaštite građana Kraljeva.

Dom zdravlja Kraljevo koristi softver za primarnu zdravstvenu zaštitu koji implementira i održava preduzeće Saga. Ovaj softver je jedan od softvera sertifikovanih od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije i, kao takav, preporučen za implementaciju u ustanovama primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Srbije. Zdravstveni centar je jedinstvena zdravstvena ustanova koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja „Kraljevo“ i usluge sekundarne zdravstvene zaštite u Opštoj bolnici „Kraljevo“ za oko 140.000 stanovnika koji žive na teritoriji Kraljeva.

Leave a Reply