IT

Saga partner Microsoftu na Sinergiji 11

Na Microsoft Sinergiji 11, najvećoj IT konferenciji u našem regionu, održanoj od 18. do 20. oktobra 2011. godine, Saga je i ove godine nastupila kao partner Microsofta. Stručnjaci iz Sage održali su četiri predavanja, na kojima su predstavljena poslovna rešenja u skladu sa trendovima prelaska poslovanja u Cloud okruženje.

 

U glavnom programskom delu predavanje pod nazivom „Interaktivni portal – Prozor u IT“ održali su zajedničkim snagama Dejan Petković, Raško Kordić i Željko Minić. Informacije predstavljaju osnovu svakog posla, ali sve veći i veći IT sistemi generišu eksponencijalno više informacija, a razvoj Cloud servisa unosi nove informacije i van internog IT okruženja. Organizacije moraju da razmišljaju kako da postave sistem koji je otvoren za ovakve izmene u okruženju, a opet potpuno okrenut korisniku, a ne internoj IT potrebi. Prezentacija Interaktivnog portala je kroz primer finansijskih servisa (Internet bankarstvo nove generacije) i Mango WP7 demo, pokazala kako je moguće pomiriti ove zahteve, a opet staviti korisnika u centar svake IT strategije.

Business Day je deo Sinergije posvećen poslovnim korisnicima. Miloš Savić, Solutions manager iz Sage je imao zapaženo predavanje „Poslovna rešenja sa (auto)fokusom na klijente (i profit)“. U njemu je predstavljeno Sagino rešenje u tri koraka, koje se odnosi na upravljanje podacima i informacijama, konsolidovanje komunikacije sa okruženjem i stvaranje pravog 360 º pogleda na poslovanje.

Public Sector Day, održan dan nakon zvaničnog zatvaranja zatvaranja konferencije, a namenjen korisnicima iz javnih preduzeća. Na njemu je Saga imala dva predavanja. Dejan Petković je na predavanju pod nazivom „IT sa fokusom na korisnika – Kako?“ ukazao da su informacije najvredniji resursi u heterogenim Public IT sistemima. On je pokazao kako se iz „mora“ informacija koje se nalaze kako u samom sistemu, tako i u „oblaku“, može izvući maksimum.

Milan Jevtić je predstavio sistem za napredno optičko prepoznavanje teksta korišćenjem eFlow sistema, koje je Saga u saradnji sa izraelskom kompanijom Top Image System implementirala u Republičkom zavodu za statistiku, povodom nedavno završenog popisa stanovništva. Time je Republički zavod za statistiku dobio sistem sa kojim je unapređeno praćenje i rukovođenje tokom poslovnih procesa, a kroz unapređenu validaciju je poboljšan kvalitet podataka. U saradnji sa standardnim Microsoft tehnologijama ovaj sistem će ubrzati analizu podataka, pa se može očekivati da će konačni rezultati popisa biti poznati već u februaru 2012. godine, pri čemu će se određene grupe izveštaja pojavljivati sukcesivno, kako obrada bude napredovala.

Leave a Reply