IT

Saga sponzoriše svetske prvake

Streljački klub Crvena zvezda, koji ove godine obeležava tri decenije uspešnog rada, organizovao je prijem za svoje članove Zoranu Arunović, Jasnu Šekarić i Jelenu Arunović. Njegovi strelci su mu, u slavljeničkoj godini, darovali tri svetske medalje: Zorana Arunović je na Šampionatu sveta u Minhenu osvojila zlato vazdušnim pištoljem, srebro malokalibarskim pištoljem i sa drugaricama iz kluba i reprezentacije Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović ekipno srebro malokalibarskim pištoljem.
„Sjajni strelci Crvene zvezde su nas još jednom obradovali i čestitam im, kao i trenerima i rukovodstvu kluba. Zorana je već ispunila olimpijsku normu i prešla je polovinu puta do olimpijske medalje, koja joj nedostaje u kolekciji“, rekao je potpredsednik SD Crvena zvezda Aleksandar Boričić.
Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda je podsetio da je Zorana Arunović u avgustu 2006. postala sportista meseca sportskog društva zbog zlatne omladinske medalje na SP u Zagrebu i poželeo da olimpijsku vizu overi još strelaca, ali i drugih sportista crveno bele porodice.
Zorana Arunović je istakla da je presrećna zbog dve medalje, ali i da je tužna što je malokalibarskim pištoljem, izgubila za desetinku zlatnu medalju: „Ponekad je neophodno i malo sportske sreće. Bila sam veoma spremna, uostalom za šampionat sveta sam se pripremala godinu dana. Presrećna sam i još ne mogu da verujem da sam svetska šampionka i vicešampionka. Potrebno je još malo vremena da se slegnu utisci. Medalje su mi drage, ali mi je još draža olimpijska viza za London. Obezbedila sam i učešće u finalu Svetskog kupa u oktobru u Minhenu i mislim da sam jedini strelac koji se kvalifikovao sa oba oružja. Ovih uspeha ne bi bilo bez podrške kluba, sportskog društva i naših prijatelja iz sponzorskih firmi.“
Jasna Šekarić je priznala da nije u Minhenu bilo sve kako je planirala: „Iskustvo me je naučilo da u sportu često, na kraju, ne ispadne kako si želeo. Očekivala sam bolje rezultate i eventualno barem ulazak u jedno finale, ali sam srećna i zbog ekipne medalje zato što smo nas tri celu sezonu zajedno trenirale, pa na neki način i ekipnu medalju doživljavam kao svoj veliki uspeh. Ostalo je još jedno takmičenje ove sezone, to je finale svetskog kupa, za koje sam se kvalifikovala kada sam osvojila prvo mesto na svetskom kupu u Sidneju.“ Na kraju je istakla da ima ambiciju da obezbedi učešće na OI u Londonu 2012, jer bi tako ušla u svetsku olimpijsku istoriju kao sportista sa sedam učešća na olimpijskim igrama.
Treća članica srebrne reprezentacije Jelena Arunović se našalila: „Posle svega što su rekle, meni ostaje samo da zapevam, a ja slabo pevam. Hvala Zorani i posebno Jasni. Da nije pogodila poslednjih pet centara u meču, ne bismo osvojile medalju.“
Sportski direktor streljačkog kluba, proslavljeni trener Vlada Jevtić, naglasio je da je Zorana Arunović prešla put od odličnog juniora do šampiona sveta u seniorskoj konkurenciji i da je pokazala da je stasala u vrhunskog strelca. Zahvalio se Sportskom društvu Crvena zvezda, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda i Sportskom savezu Beograda, kao i kompanijama Telekom Srbija, Lasta, Frikom, Saga i Direkciji za građevinsko zemljište na podršci strelcima. Čestitao je i stručnom štabu i treneru Ivanu Kvasnevskom, koji je bio i trener reprezentacije u Minhenu.
Saga je svojim sponzorstvom dala doprinos u osvajanju medalja i pomogla u dugim i zahtevnim pripremama, a samim tim i učestvovala u osvajanju tri medalje na svetskom prvenstvu.

Leave a Reply