IT

Sahranjen Stiv Džobs

Stiv Džobs (Steve Jobs), osnivač kompanije Epl (Apple) i njen bivši glavni rukovodilac, koji preminuo je u 56. godini ove nedelje, u petak je sahranjen, prenosi u subotu američki list Volstrit džornal (Wall Street Journal).

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Džobsovoj porodici, list piše da je on sahranjen tokom male ceremenije u petak, ali nije naveo gde je sahrana održana.

Kompanija Epl je saopštila da je Džobs umro u sredu popodne, ali nije navela uzrok smrti. Medjutim, stručnjaci smatraju da je preminuo od retkog oblika raka pankreasa koji mu se vratio.

Džobs je izumeo i majstorski reklamirao sofisticirane “spravice” koje su izmenile svakodnevicu – počev od kućnog računara (PC) preko ajpoda (iPod) do ajfona (iPhone).

Ključno je doprineo da se kompjuter, od spravice koju vole opsednuti pojedinci pretvori u svakodnevnu potrepštinu modernog čoveka – i na poslu i kod kuće. Istovremeno je sa ajpodom i ajfonom unapredio stvari u oblasti mobilne telefonije i muzičke industrije.

Verovatno je najznačajnije njegovo dostignuće ajpod, koji se pojavio 2001. godine pod marketinškim sloganom “Hiljadu pesama u vašem džepu”.

Leave a Reply