IT

Sajam zapošljavanja: Najveće interesovanje za IT poslove i trgovinu

Četvrti regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja, Virtualni dan karijera i znanja, za prva dva dana posetilo je preko 45.000 ljudi koji su najveće interesovanje pokazali za poslove proizvodnje, prodaje i poslove u oblasti informacionih tehnologija.

Za razliku od prethodnih godina, poslodavci su na ovogodišnjem sajmu ponudili i veliki broj praksi koje kandidatima omogućuju da dođu do toliko traženog radnog iskustva i preporuke. Primera radi kompanija Ernst&Young nudi prakse u IT odeljenju, u odeljenju ljudskih resursa, marketingu i finansijama, dok prakse nude i kompanije poput Philip Morris International, Japan Tobacco International i Telenor Srbija.

dani-kerijera

Sajam, koji će trajati sve do 23. oktobra na adresi www.dankarijera.com, omogućava posetiocima da razgovaraju sa poslodavcima putem chat aplikacije te tako svi mogu da saznaju nešto više o poslu u kompanijama koje ih interesuju. Kako će na chat-u posetioce uglavnom dočekati HR stručnjaci koji obavljaju i proces selekcije kandidata u kompanijama u kojima rade, ovo je idealna prilika da svi koji traže posao iz prve ruke saznaju koja pitanja mogu očekivati tokom razgovora za posao, kako da se najbolje pripreme ili da sastave radnu biografiju kako bi bili pozvani na intervju.

Leave a Reply