Događaji · Hardware · IT

Samsung Electronics dobio 46 CES nagrada za inovacije za 2009. godinu

Samsung Electronics, vodeća kompanija i inovator na području potrošačke elektronike, informatičke tehnologije, poluprovodnika i telekomunikacija, osvojila je 46 nagrada International CES Innovations 2009 Design and Engineering (CES nagrada za inovaciju na području dizajna i tehnologije), i tako postala prva i jedina kompanija koja je osvojila ovoliki broj nagrada.

Proizvode koji su ušli u ovaj prestižni program ocenjuje izrazito ugledni žiri čiji su članovi nezavisni industrijski dizajneri, inženjeri i predstavnici stručnih publikacija koji svojim izborom vrednuju izvanredan dizajn i tehnologiju najinovativnijih proizvoda potrošačke elektronike.

Osvojivši ovu izuzetno priželjkivanu počast CES-a u širokom spektru tehnologija i kategorija proizvoda, Samsung je ponovo pokazao zbog čega je upravo on vodeća svetska kompanija na području inovacija.

Samsungovi laureati uključuju osam mobilnih telefona, sedam dodataka za mobilne telefone, šest HDTV-a, dva laserska štampača, četiri digitalna fotoaparata, dve digitalne kamere, LCD stoni monitor, profesionalno rešenje za prikazivanje na video zidu, Ultra Mobile računar, veš mašinu sa otvorom sa prednje strane, dva LCD panela, SSD te procesor aplikacija, uz mnoštvo ostalih inovacija.

Svi Samsungovi nagrađeni proizvodi biće izloženi tokom međunarodnog sajma CES 2009 koji će se održati od 8 do 11 januara 2009. godine na Samsungovom štandu 11033 u Središnjoj dvorani Kongresnog centra u Las Vegasu kao i u Paviljonu inovacija.

Kao vodeća kompanija u području inovacija potrošačke elektronike, tehnologije i dizajna, posvećenost Samsunga istraživanju i razvoju u svim kategorijama proizvoda omogućava ovoj kompaniji neprestano predstavljanje najnovijih dostignuća na području tehnologije i dizajna proizvoda.

Tokom 2007. godine kompanija je uložila 5,58 milijardi američkih dolara u sveukupno istraživanje i razvoj kako bi u budućnosti održala nivou ulaganja. I u 2009. godini Samsung će nastaviti sa uvođenjem novih i inovativnih tehnologija kroz celokupnu ponudu proizvoda, uključujući poboljšana korisnička okruženja kod uređaja osetljivih na dodir, uređaje za štampanje poruka sa QWERTY tastaturama, kamere sa više megapiksela u mobilnim telefonima, manje i lakše laserske štampače, napredne HDTV tehnologije kao i povećanje broja ekološki prihvatljivih proizvoda.

Leave a Reply