samsung
IT

Samsung Electronics objavio vodič kroz zaradu za treći kvartal 2012.

Konsolidovani prihodi procenjeni na 52 triliona korejskih vona a operativni profit na 8.1 triliona vona

Kompanija Samsung Electronics Ltd, u petak je objavila svoj vodič kroz zaradu za treći kvartal 2012. Konsolidovana prodaja: oko 52 triliona korejskih vona (opseg: 51 – 53 triliona korejskih vona) Konsolidovani operativni profit: oko 8.1 triliona vona (opseg: 7.9 – 8.3 triliona korejskih vona) Navedene brojke predstavljaju procenu konsolidovane zarade na osnovu K-IFRS.

*Konsolidovane brojke za 2. kvartal 2012. i 3. kvartal 2011. na osnovu K-IFRS:

Prodaja za II kvartal 2012 – 47.60 a u III kvartalu 2011 – 41.27, a operativni profit za isti period iznosi 6.72 odnosno 4.25, izraženo u u trilionima vona

Propisi o otkrivanju podataka u Južnoj Koreji ne dopuštaju da vodiči zarade budu u obliku opsega, stoga su zvanično objavljeni podaci zasnovani na srednjoj vrednosti kako je prethodno napomenuto.

Ovaj vodič prethodi kompletnim podacima o rezultatima na polju kvartalne zarade i namenjeni su investitorima i medijima, pre nego što se okonča spoljašnja revizija finansijskih rezultata naših sedišta, predstavništava i filijala. Zbog toga se prethodno navedena procena može razlikovati od stvarnih rezultata.

Kompletna zarada za treći kvartal će biti objavljena nakon što upravni odbor kompanije odobri finansijski izveštaj kao i kvartalne izveštaje.

Leave a Reply