Smasung Knox
IT

Samsung KNOX dostupan korisnicima

Kompanija Samsung Electronics, vodeći svetski proizvođač u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je Samsung KNOX koji će se naći u prodaji i biti dostupan korisnicima.

Samsung KNOX je end-to-end rešenje koje obezbeđuje poboljšanu sigurnost, od nivoa hardvera do nivoa aplikacija. Samsung KNOX primenjuje koncept nazvan „odeljak“ („container”) koji je odvojeno okruženje za izvršenje programa za grupu prethodno proverenih aplikacija, za izvršenje i čuvanje podataka. Aplikacije koje rade izvan ovog odeljka imaju samo ograničen pristup podacima koji se čuvaju unutar odeljka, gde Samsung KNOX, na sistemskom nivou, osigurava bezbednost. Korisnički podaci koji se čuvaju u odeljku su zaštićeni od malicioznih programa (“malware”) i presretačkih (“phishing”) napada, kao i od pokušaja provaljivanja u same uređaje kada su oni ukradeni ili izgubljeni.

knox

Samsung je prvobitno ove godine objavio da će Samsung KNOX biti dostupan na korišćenje kompanijama, tako što će njihovim IT odeljenjima dati sveobuhvatnu kontrolu koja im je potrebna, bez narušavanja privatnosti zaposlenih, uz istovremeno osiguranje zadovoljstva korisnika kroz dosledan korisnički doživljaj na njihovim ličnim uređajima. Od tada je Samsung proširio svoj opseg bezbednosnih funkcija kako bi omogućio korisnicima da aktiviraju odeljak i čuvaju važne lične podatke u njemu, bez učešća IT odeljenja. Na primer, važne privatne fotografije ili video zapisi mogu da se čuvaju unutar takvog odeljka bez brige da će, zbog upada hakera, procuriti u javnost. Uz to, korisnici mogu da odaberu da čuvaju poslovne aplikacije i podatke kao što su poslovni i-mejlovi, kontakti i kalendari i da omoguće IT odeljenju svog preduzeća da upravlja takvim odeljkom putem EAS aplikacije (Exchange ActiveSync Server, Server za razmenu sa aktivnom sinhronizacijom). Ove funkcije čine Samsung KNOX idealnom platformom za BYOD (Bring-Your-Own-Device to work, ponesite sopstveni uređaj na posao).

„Samsung KNOX je odraz Samsungove duboke posvećenosti ka proizvodnji uređaja spremnih za BYOD primene, sa neophodnim bezbednosnim i funkcionalnim ojačanjima”, izjavio je Dr. Inđong Ri, stariji potpredsednik KNOX Poslovne grupe, Samsung Electronics. „Veoma nam je drago što vidimo da KNOX obezbeđuje naprednu zaštitu podataka i privatnosti i za preduzeća i za potrošače. Dostupnost Samsung KNOX potrošačima će ubrzati usvajanje Samsungovih uređaja za BYOD primene, zbog toga što korisnici sada mogu lako da pristupe zaštiti koju pruža Samsung KNOX bez ikakvih troškova”.

Uređaji sa mogućnošću korišćenja Samsung KNOX odobrilo je Ministarstvo odbrane SAD (DoD, Department of Defense) za upotrebu na mrežama samog DoD. Samsung KNOX će biti u prodaji širom sveta na svim pametnim telefonima i tabletima koji će uskoro biti pušteni na tržište, uključujući i GALAXY Note 3 i GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014). Raspored dostupnosti za druge uređaje koji su već na tržištu, kao što su GALAXY S Ⅲ, GALAXY S4 i GALAXY Note Ⅱ biće uskoro objavljen.

 

Za više informacija o Samsung KNOX, molimo Vas da posetite www.samsungknox.com.

Leave a Reply