IT

Samsung predstavio GALAXY S5 mini

Samsung nastavlja sa daljom diversifikacijom svoje Galaxy serija koja je narasla na ogromna broj uređaja koje teško međusobno razlikovati. Najnoviji “izdanak” ove serije je minimalizovana verzija GS5 – Samsung GALAXY S5 mini – sa smanjenim ekranom ali i prepolovljenim performansama uz tek blago sniženu cenu. Pretpostavlja se da će S5 Mini kod nas biti aktuelan tek sledeće gosine kada mu drastično padne cena.

s5-mini

U međuvremenu evo i zvaničnog hvalospevnog saopštenja:

Kompanija Samsung Electronics Ltd. danas je predstavila GALAXY S5 mini, kompaktnu verziju najnovijeg vodećeg modela pametnog telefona. GALAXY S5 mini ima moćne performanse, kako i posebne alate za fitnes i veću zaštitu uređaja koje poseduje i elegantni GALAXY S5.

 

„Uvek težimo da stvorimo uređaje koji će se odgovarati različitim ukusima i stilovima potrošača“, naglasio je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics i dodao – „GALAXY S5 mini omogućava korisnicima da uživaju u izvanrednom dizajnu i esencijalnim i neophodnim funkcijama uređaja GALAXY S5 kroz krajnje minimalistički pristup“.

s5mini

GALAXY S5 mini – nastavak Samsungovog nasleđa na polju dizajna i vrhunskog iskustva

Opremljen sa HD Super AMOLED displejom od 4,5 inča, GALAXY S5 mini pruža živopisno iskustvo gledanja, a njegova kompaktna veličina korisnicima daje dodatnu udobnost, uz jednostavno upravljanje uređajem samo jednom rukom. Kao i „veći brat“, GALAXY S5 mini poseduje jedinstvenu perforiranu šaru na poleđini što dajemoderan i elegantan izgled, zajedno sa vrhunskim i mekim hvatom. GALAXY S5 mini omogućava korisnicima da uživaju u istom vrhunskom iskustvu kao kod uređaja GALAXY S5 uz inovativne funkcije koje obuhvataju IP67 sertifikat, Ultra Power Saving Mode, monitor otkucaja srca, skener otiska prsta i povezivanje sa najnovijim Samsungovim nosivim uređajima.

 

Moćne Samsungove performanse u kompaktnom i prenosivom uređaju

GALAXY S5 mini je opremljen sa moćnim procesorom sa četiri jezgra od 1,4 GHz i 1,5 GB radne memorije za besprekoran multitasking, brže učitavanje veb stranica, lakše kretanje kroz korisnički interfejs i brzo podizanje sistema. Kamera visoke rezolucije od osam megapiksela stvara jasne fotografije i video snimke, dok LTE podrška poslednje generacije korisnicima omogućava veoma brzo preuzimanja filmova i igarau pokretu.

 

GALAXY S5  biće u prodaji na srpskom tržištu početkom avgusta.

Leave a Reply