IT

Samsung predstavlja nove tehnologije na sajmu IFA 2008.

Samsung Electronics Co., Ltd., vodeća kompanija na globalnom noviu na području digitalnih medija i tehnologije digitalne konvergencije, predstavila je ambiciozne planove za preuzimanje vođstva u razvoju proizvoda i tehnologija koji će pomoći svim potrošačima da iskoriste prednosti koje pruža današnja digitalna tehnologija.

U uvodnom govoru nazvanom „Besprekorno iskustvo“, predsednik Jongwoo Park naglasio je Samsungovo vođstvo u industriji potrošačke elektronike i obelodanio njegovu predanost razvijanju proizvoda koji ne samo da nadilaze postojeće standarde, nego i pomažu potrošačima koji ponekad imaju osećaj da su se izgubili u ubrzanom ritmu tehnološkog napretka.

“’Besprekorno iskustvo’ je novi slogan u našoj industriji, a mi smo je ne samo prihvatili nego je i predvodimo,” izjavio je Dr. Park, voditelj poslovne jedinice Digital Media Business u kompaniji Samsung Electronics. “Današnji potrošači imaju pristup nekim od najnaprednijih uređaja, ali ponekad saradnja između potrošača i uređaja nije u potpunosti uspešna, stoga je naš cilj da to promenimo kako bi potrošači u potpunosti uživali u tehnološkoj moći uređaja u bilo koje vreme, na bilo kom mestu”, dodao je.

Postavivši “besprekorno iskustvo“ kao svoj cilj, Samsung je takođe najavio svoju inicijativu 4C vodstva koja će ubrzano povesti razvoj proizvoda i marketing kompanije kroz četiri glavna koncepta: sadržaj i usluga, povezivanje, kreativnost te sastavni deo.

Novi proizvodi u ponudi kompanije Samsung Electronics nadmašuju običan tehnološki napredak, budući da je kompanija stavila naglasak na dodanu vrednost sadržaja i usluga, poput na primer jedinstvene funkcije InfoLive koju poseduju televizori serija 7, 8 i 9.

InfoLive omogućava gledaocima pristup direktnom prenosu vesti, vremenske prognoze i stanja na berzi putem Interneta. Televizori su takođe opremljeni i raznovrsnim profesionalno izrađenim sadržajima, poput umetničke galerije, kulinarskih program, programa za jogu, te igara za decu.

Ovi televizori takođe imaju nadograđeno i pojednostavljen korisnički interfejs, koji omogućava korisnicima brzo i jednostavno povezivanje sa bogatim rasponom naprednih opcija poput WISELINK Pro.

Ona koristi brzu USB 2.0 vezu pomoću koje korisnici mogu da povežu svoj PC, fotoaparat, kameru ili MP3 te pretražuju i pregledaju sadržaj na ekranu televizora. Takođe, Smart Content Manager televizora omogućava korisnicima pristup i upravljanje video, foto i muzičkim datotekama pomoću novog dizajniranog daljinskog upravljača sa kružnim pokretnim menijem.

Anynet + HDMI-CEC je instaliran kako bi se jedan daljinski upravljač mogao koristiti za upravljanje svim AV uređajima, poput kućnog bioskopa, Blu-Ray playera, kamere, digitalnog fotoaparata te naravno samog televizora. Mnogi AV proizvodi izloženi na sajmu IFA, poput HMX20 kamere, NV100HD digitalnog fotoaparata te BD-P2500 pete generacije Blu-ray playera, u potpunosti su usklađeni sa Samsung televizorima, sa obzirom na dizajn i povezivanje

Takođe, televizori serija 7, 8 i 9 su DLNA ready, te pomoću posebnog softwarea instaliranog na personalnim računarima, korisnici mogu da uživaju u uporednom prikazivanju i preuzetog sadržaja kao i sadržaja koji se upravo prenosi na nekoliko televizora unutar domaćinstva.

Konačno, BD-P2500 Blu-ray player može se na jednostavan način putem Etherneta ili USB nadograditi na poslednji Blu-ray profil čim postane dostupan na Internetu. Posebna pažnja posvećenja je dizajnu pa će na sajmu IFA predstaviti mnoštvo primera kreativnog dizajna.

Leave a Reply