IT

Sani Li novi predsednik i generalni direktor Samsung Electronics Evropa

Sani Li prelazi u Evropu sa pozicije Samsungovog izvršnog potpredsednika divizije za globalnu prodaju i marketing vizuelnih displeja u Seulu

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svog novog predsednika na Evropskom forumu u Malagi. Sani Li je imenovan za predsednika i generalnog direktora Samsung Electronics Evropa, nasledivši predsednika S. P. Kima koji se vratio u centralu kao izvršni direktor marketinga i direktor globalnog B2B centra.

Sani Li će voditi kompaniju Samsung Electronics Evropa, koja ima 18 ogranaka na 27 tržišta u Evropi, a biće usredsređen na razvoj B2B divizije širom Evrope kao i na očuvanje rasta na korisničkom planu uvođenjem vrhunskih kućnih aparata, televizora, mobilnih telefona i tablet računara.

Sani Li Samsung

Tim povodom on je rekao: „Ekonomija u Evropi pokazuje znake poboljšanja i to je veoma uzbudljivo vreme za Samsung. Naša misija u Evropi je da i dalje pokrećemo lidersku ulogu brenda tako što ćemo poboljšati život i posao naših korisnika superiornim proizvodima i uzbudljivim multimedijalnim sadržajima. Takođe smo rešeni da podržimo zajednice u Evropi stvaranjem novih poslova, veština i investicija.“

Tridesetogodišnja karijera Sanija Lija u Samsungu obuhvata veliki broj glavnih strateških i komercijalnih uloga. Pre imenovanja za predsednika evropske centrale kompanije, Sani Li je bio izvršni potpredsednik divizije za globalnu prodaju i marketing vizuelnih displeja u Seulu. Od 2009. do 2012. Sani Li je bio predsednik ogranka Samsung Electronics Nemačka.

Leave a Reply