startup
Internet · IT · Software

Šansa za srpske ICT firme “Million funti za startap“

Million funti za kompaniju koja spremna da se “otisne” put Londona i napravi svetski uspeh na polju digitalnih tehnologija

Na Digitalnom Sordic festivalu u Londonu raspisan je konkurs pod nazivom „Million funti za startap“ za kompaniju koja se bavi digitalnim tehnologijama i koja na najbolji nacin pokaze da je spremna da pokrene biznis u Londonu i odatle „osvoji svet“. Pobednicka kompanija ce ne samo osvojiti milion funti u te svrhe, vec ce dobiti inamensku podrsku i pomoc partnera. Konkurs je raspisan sa ciljem da predstavi London kao primarnu lokaciju za osnivanje globalnih digitalnih tehnoloskih kompanija i vazi za sve kompanije sirom sveta, ukljucujuci i Srbiju.

startup

Zainteresovane kompanije morace da pokazu da imaju sposobnost da upotrebe nagradu od milion funti, a ostali uslovi konkursa podrazumevaju da godisnji promet ucesnika mora da bude ispod milion funti, i da kompanija ne postoji duze od 10 godina. Konkurs je otvoren za prijave do 29. avgusta, 2013. godina do 12h, a finale ce se odrzati krajem 2013. godine. Vise informacija, kao i potrebni formulari dostupni su na sajtu www.millionpoundstartup.com.

Konkurs „Million funti za startap“ podrzale su brojne kompanije, ali i gradonacelnik LondonaTech City investiciona organizacija (Tech City Investment Organisation -TCIO), Taylor Wessing, kao i svetska konsultanstka mreza Ketchum i mnogi drugi. U Srbiji konkurs podrzava clanica Ketchum mreze, PR agencija Olaf&McAteer.

„Sigurni smo da u Srbiji postoji veliki broj mladih uspesnih kompanija koje su cekale ovakvu priliku! Verujemo da ce u London otici slika o uspesnim mladim ljudima koji imaju ideju, znanje i sposobnost da ostvare uspeh na globalnom nivou“ – istakla je Ljiljana Boljanovic, direktorka agencije Olaf&McAteer i dodala: „Uzbuđeni smo sto imamo priliku da promovisemo ovakav projekat, sa nestrpljenjem ocekujemo rezultate i nadamo se da ce neko od „nasih“ pobediti.“

Boris Dzonson, gradonacelnik Londona rekao je: „London je odlican dom za tehnoloske startape i svetski je lider u ovom sektoru u usponu. Ovo takmicenje je inovativni pristup koji ce, nadam se, izroditi jos preduzetnickog talenta po kome je ovaj grad poznat.“

Britanski ministar privrede, Majkl Felon istice: „Velika Britanija je odlicno mesto za biznis, sa infrastrukturom koja se konstantno unapređuje i kvalifikovanom radnom snagom. Ova inicijativa moze biti pravi podsticaj za preduzetnistvo i startape koji imaju veliki potencijal za rast i razvoj i moze pomoci Londonu da ostane na vodecoj poziciji u globalnom nadmetanju u talentu, inovacijama i uspehu.“

 

 

Proces takmicenja:

 

•      Prvi krug: zatvara se u 12:00h, 29. avgusta 2013. godine

Ucesnici kreiraju profil na sajtu i odgovaraju na niz osnovnih pitanja o svojoj kompaniji. Ove informacije ce biti dostupne javnosti koja ce moci da razmotri konkretnu ideju i da svoje misljenje.

 

•      Procene: Uspesni ucesnici uci ce u fazu ocenjivanja, koja ce trajati od septembra do novembra 2013. godine.

Ucesnici koji prođu ovaj krug takmicenja morace da popune jos jedan detaljan upitnik o svojoj kompaniji. Proces procene konkurentnosti imace i nekoliko „pitch“ faza, odn. prezentacija (ili usmeno ili online).

 

•      Poslednji krug: Pobednik ce biti proglasen tokom decembra 2013godine

U ovoj poslednjoj fazi, za svakog od finalista (a bice ih oko 20) bice urađen „due diligence“. Ziri sastavljen od uspesnih preduzetnika i investitora izabrace pobednika.

 

•      Proces takmicenja vodice kompanija „Digital Innovation Solutions“ uz podrsku ostalih partnera.

Leave a Reply