IT

SAP i HP omogućavaju korisnicima da dođu do nerealizovanih prednosti u uslugama poslovne inteligencije

Da bi pomogli korisnicima da se izbore sa složenim izazovima vezanim za poslovnu inteligenciju i skladištenje podataka, SAP AG (NYSE: SAP) i HP (NYSE: HPQ) su uspostavili saradnju kroz koju će dve kompanije integrisati SAP NetWeaver® Business Warehouse (SAP NetWeaver BW) komponentu i HP Neoview platformu za skladištenje podataka namenjenu velikim poslovnim sistemima. Proširenje saradnje dveju kompanija, dodavanjem HP Neoview platforme, upotpuniće HP-ovu ponudu infrastrukturnih rešenja i globalnih konsalting usluga poslovne inteligencije, a orijentisani su na SAP rešenja. Uspostavljanje nove saradnje objavljeno je na najvećem edukativnom događaju koji SAP organizuje, konferenciji SAP® TechEd 2009 održanoj od 13. do 16. oktobra u Feniksu (Arizona, SAD).

Neodgovarajući podaci onemogućavaju kompanije da poslovne odluke donose na osnovu kvalitetnih informacija, a istovremeno zahtevaju značajan utrošak vremena, novca i IT resursa da bi se pristupilo podacima, da bi se ti podaci analizirali i kreirali izveštaji pomoću različitih rešenja za poslovno izveštavanje. Integracija SAP NetWeaver BW i HP Neoview rešenja osmišljena je tako da se izbori sa izazovima vezanim za stalno širenje rasprostranjenosti i obima podataka, a da istovremeno donese veći povraćaj postojećih investicija u usluge poslovne inteligncije.

“Integrisanje usluga poslovne inteligencije u operativne procese zahteva da sistem za analizu bude stalno dostupan i da podatke prikuplja praktično u realnom vremenu”, rekao je Henry Morris, viši potpredsednik za softver i usluge u IDC-u. “Integracija HP Neoview platforme sa SAP NetWeaver Business Warehouse rešenjem osmišljena je tako da, uz HP-ove usluge i infrastrukturna rešenja, kao i SAP-ova rešenja za poslovno izveštavanje, zadovolji te stroge zahteve.”

Ova integracija korisnicima pruža mogućnost da SAP NetWeaver BW, ili druge SAP-ove analitičke aplikacije za usluge poslovne inteligencije, pokreću na HP Neoview platformi za skladištenje podataka namenjenoj velikim poslovnim sistemima. HP Neoview je veoma skalabilna platforma za baze podataka koja omogućava čuvanje, upravljanje i pristupanje velikim količinama podataka preko moćne arhitekture u kojoj nema deljenja resursa, a podaci se obrađuju paralelno.

Mogućnosti HP Neoview platforme obogaćene su robustnim SAP NetWeaver BW rešenjem, SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator (SAP NetWeaver BW Accelerator) softverom visokih performansi za rad sa uskladištenim podacima, kao i softverom za analizu podataka za uslugu poslovne inteligencije iz SAP® BusinessObjects™ ponude.

Integracija dva proizvoda će doneti i određenu optimizaciju u smislu vremena neophodnog za pristupanje podacima, kao i za pripremanje velike količine operativnih podataka. Umesto da se suoče sa migracijom na novo rešenje, ili sa ponovnom implemetacijom rešenja koje već koriste, korisnici mogu zaštiti i iskoristiti prednosti postojećih investicija u skladištenje podataka tako što će postojeću implementaciju SAP NetWeaver BW rešenja  poboljšati upotrebom baze podataka koja radi na HP Neoview platformi.

HP-ova rešenja za uslugu poslovne inteligencijee, u kombinaciji sa HP-ovom sveobuhvatnom ponudom, predstavljaju kompletan paket namenjen SAP rešenjima za uslugu poslovne inteligencije. HP-ova sveobuhvatna ponuda, koju predvodi vrhunska konsalting organizacija, u kombinaciji sa SAP-ovim rešenjima za uslugu poslovne inteligencije, omogućiće HP-u da zajedničkim korisnicima ponudi raznovrsnu ponudu gotovih sistema za poslovno izveštavanje. Skoro 50 odsto implementacija SAP-ovih rešenja tokom poslednjih 20 godina zasnovano je na HP platformi. U tom kontekstu, HP Neoview platforma doprinosi kompletnosti ponude HP infrastrukturnih rešenja za upotrebu uz SAP softver za poslovno izveštavanje. Poboljšanja integracija HP Neoview platforme i SAP rešenja stvara neodoljivu ponudu i za one kompanije koje ne koriste SAP ERP softver.

“Uz bolju vidljivost poslovnih podataka širom njihove mreže, kompanije mogu steći uvid neophodan za odlučno delovanje u gobalnoj ekonomiji današnjice”, rekao je John Schwarz, član izvršnog odbora kompanije SAP AG. “Radeći zajedno, SAP i HP omogućavaju korisnicima da ostvare taj uvid pružanjem integrisanih rešenja koja unose veću skalabilnost i fleksibilnost u bilo koje okruženje za čuvanje podataka.”

HP prodaje SAP BusinessObjects softver da bi svojim korisnicima, po sistemu “ključ u ruke”, ponudio rešenje koje obuhvata infrastrukturu za skladištenje podataka, softver za poslovno izveštavanje i alate za integraciju podataka.

“Preduzeća se stalno suočavaju sa zahtevima da ostvare veću vrednost i efikasnost širom svoje organizacije”, rekao je Thomas E. Hogan, izvršni potpredsednik za softver i rešenja u HP-u. “HP i SAP nude veoma skalabilno rešenje za poslovno izveštavanje koje organizacijama omogućava da napredne mogućnosti za donošenje odluka dovedu do većeg broja korisnika.”

Više informacija o HP-ovim rešenjima za poslovno izveštavanje možete naći na www.hp.com/go/bi.

SAP® TechEd 2009 u Feniksu, Beču, Šangaju i Bangaloreu

Više od 12.000 SAP korisnika, partnera i tehničkih stručnjaka okuplja se na SAP® TechEd 2009 konferencijama, najvećim edukativnim događajima koje SAP organizuje, da bi dobili inspiraciju i stekli veštine neophodne za maksimizovanje uticaja na njihove organizacije u vreme kada su kompanijama potrebni i obučeni profesionalci i efikasna IT rešenja koja se brzo prilagođavaju promenama. U svojoj 13. godini, SAP TechEd 2009 se održava u Feniksu od 13. do 16. oktobra, u Beču od 27. do 29. oktobra, u Šangaju 11. i 12. novembra i u Bangaloreu od 18. do 20. novembra. Za više informacija posetite www.sapteched.com. Uključite se u Twitter diskusiju koristeći hash tag #sapteched09.

Leave a Reply