IT

Saradnja britanskih i srpskih kompanija u oblasti informacionih tehnologija

Nik Grovs, šef trgovinskog odeljenja Britanske ambasade u Beogradu , , posetio je juče (27. novembar) u Pančevu kompaniju „Božić i sinovi“ koja se pored programiranja bavi i reciklažom elektronskog otpada.

Nik Grovs je prvo upoznao članove softverskog tima kompanije „Božić i sinovi“ koji su mu predstavili neka od najaktuelnijih softverskih rešenja koja obezbeđuju klijentima iz Velike Britanije. Kompanija “Božić i sinovi” izvozi gotovo 90% softvera na britansko tržište I neki od njenih klijenata su Shell, Panacea Finance, Bond International Softvere, United Business Media, Oyez Straker.

Nik Grovs je zatim posetio BIS IT Centar za reciklažu, koji je prva sertifikovana firma u Srbiji koja se bavi recikliranjem elektronske opreme.

Kompanija „Božić i sinovi“ jedan je od primera da Srbija ima potencijal za izvoz proizvoda iz oblasti najsavremenije informacione tehnologije u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Takođe, sjajan primer BIS IT Centra za recikliranje elektronskog otpada u mnogome će doprineti privrednom razvoju, kao i razvoju svesti društva u Srbiji i time ubrzati proces evropskih integracija,” rekao je Grovs.

BIS IT Recycling centar, koji je sa radom počeo pre više od godinu dana je jedina sertifikovana kompanija iz te oblasti sa dovoljnim kapacitetom da primi sirovine za reciklažu iz celog regiona. Kompanija “Božić i sinovi” zasnovana je na iskustvima britanskih kompanija, kao i na dugogodišnjoj saradnji sa nemačkim centrima za reciklažu elektronske opreme.

Leave a Reply