IT

Saradnja KING ICT-a i kompanije EMC

Kompanija EMC, lider u svetskim rešenjima za informatičku infrastrukturu, poverila je firmi KING ICT novi uređaj na testiranje i demo prikaz potencijalnim korisnicima

Radi se o uređaju za čuvanje podataka pod nazivom Celerra NX4, a namenjen je pre svega preduzećima srednje veličine. Prednost ovog potpuno novog uređaja ogleda se u jednostavnosti korišćenja, jednostavna aplikacija administratorima omogućava instalaciju za manje od 15 minuta sa svega nekoliko klikova mišem.

Neke od prednosti u odnosu na slične uređaje su da je utrošak električne energije bitno manji, veće je pouzdanosti, omogućava deljenje datoteka, čuvanje veće količine podataka, mogućnost konsolidacije na jednu platformu i što je najvažnije omogućava nalaženje snimljenih podataka u izvornom obliku ukoliko dođe do gubitka datoteka.

Malih je dimenzija pa nije potrebna posebna instalacija ni posebni uslovi za eksploataciju. Neprekidnost poslovanja i visoka dostupnost sačuvanih podataka osigurana je mogućnošću izrade PiT kopija podataka i replikacije. Uređaj podržava operativne sisteme Linux, Microsoft i Unix.

Leave a Reply