ericsson
IT

Saradnja kompanija Ericsson i MetroPCS

Američki operator Metro PCS izabrao je Ericsson kao dobavljača opreme i usluga za razvoj svoje Evolved Packet Core mreže. Ova transformacija će unaprediti ključne usluge kao što su prenos podataka i glasa putem LTE mreža (VoLTE – Voice over LTE) i Rich Communication usluga za MetroPCS korisnike širom Sjedinjenih Država.

Predstavljeni planovi će pomoći ovom operatoru da ostane konkurentan na rastućem LTE tržištu zadovoljavanjem potreba za velikim brzinama i konsolidacijom više aplikacija na osnovnoj platformi, istovremeno poboljšavajući korisničko iskustvo. Ericsson, kao vodeća kompanija na polju integracije novih rešenja, biće zadužena za projektovanje, instalaciju i korisničku podršku nakon pokretanja unapređene mreže.

ericsson

Roger D. Linkvist, izvršni direktor i predsednik MetroPCS-a, izjavio je: „Ericsson je dugo bio naš ključni strateški partner, sve od pokretanja naše prve LTE mreže pa do najavljenog projekta transformacije mreže. Cenimo snagu i mogućnosti Ericssonove ponude proizvoda i usluga, kao i sposobnost ove kompanije da osigura brzu i pouzdanu dostupnost najnovijih tehnologija na tržištu.“ Šef Ericssona za Severnu ameriku, Angel Ruiz, dodao je da će Ericsson sa zadovoljstvom podržati MetroPCS u transformaciji svoje mreže i omogućiti najbolje korisničko iskustvo implementacijom Ericsson rešenja.

Transformacija MetroPCS LTE mreže biće izvršena implementacijom Ericsson end-to-end rešenja koje uključuje Ericsson Evolved Packet Gateway (EPG), Mobility Management Entity (MME) i  integrisane multi-tehnološke sisteme za podršku.

Leave a Reply