samsung
IT

Saradnja Srbije sa Samsung Electronics-om na unapređenju obrazovnog sistema

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović razgovarao je sa delegacijom kompanije “Samsung Electronics” o saradnji i unapređenju tehnološke infrastrukture, znanja, veština i spremnosti obrazovnog sistema za primenu informaciono-komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

Obradović je na sastanku sa delegacijom, koju je predvodio direktor te kompanije za Evropu Seok Pil Kim, istakao da je obrazovni sistem u Srbiji kvalitetan, ali i da su potrebne inovacije na svim obrazovnim nivoima, kao i veće prisustvo informacionih tehnologija u cilju unapređenja znanja.

samsung

On je svoje sagovornike upoznao sa projektima koji se već realizuju na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i pojedinim fakultetima u Nišu, i uputio poziv pomenutoj kompaniji da doprinese unapređenju Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari.

Predstavnici “Samsung elektroniks-a” istakli su da Srbiju vide kao strateško tržište, i izrazili zadovoljstvo zbog saradnje na unapređenju obrazovnog sistema Srbije.

U razgovoru je konstatovano da je neophodno sačiniti listu prioriteta kako bi se konkretizovale ideje koje su iznete na sastanku.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić i direktor pomenute kompanije za region jugoistočne Evrope Seho Kim, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Leave a Reply