Događaji · IT

Sarajevski Cisco Expo 2008

U prisustvu preko tri stotine učesnika, od poslovnih i tehničkih menadžera vodećih kompanija u BiH, predstavnika stranih kompanija u BiH, javnih institucija, vodećih Cisco partnera, do brojnih predstavnika medija, otvorena je Cisco Expo 2008 Konferencija u Sarajevu

U dvodnevnom zaista zgusnutom programu nakon svečanog otvaranja g. Harisa Prnje, generalnog direktora Cisco za Bi H, specijalni gost bio je g. Kan Terzloglu, predsednik Cisca za Centralnu i Istočnu Evropu . U izložbenom prostoru predstavljan je program: Net riders-Ciscov program, a paralelno je išla i izložba svetskih i bosanskohercegovačkih kompanija: Logo soft, BH telecom.Pandult, Lanaco,Verso, Sys Company, MiBo komunikacije i Ava com group.

U Sarajevu , u organizaciji Cisco BH o od 26 .do 27. .marta, u prostorijama hotela Radon Pleza odžana tradicionalna Konferencija

Naravno najzanimljiviji deo manifestacije bila su predavnja, razvrstsna u nekoliko kategorija od plenarnih, sponzorskih, poslovnih, pa preko predavanja operatera i provajdera do najzanimljivijih tehnoloških predavanja.

Od gostiju koji su držali predavnja izdvojio bih najzanimljivija i najposećanija predavanja: Petera Gaspara koji je izneo najnovija rešanja za Mobilni WiMax, zatim Telefoniju za biznis korisnike, koju je saopštio Damir Šaranović. Veliku pažnju je privukla je i tema Iron Port: Proizvodi i tehnologije za zaštitu e-maila i Weba Hrvoja Dogan.

Vrlo zanimljivo bilo je i predavanje Gorana Peteha: Mreža koja se sama brani – novosti iz sigurnosnih rešanja , a novosti iz Objedinjenih komunikacija izneo je Aleksandar Vulović .

Kao i svake godine na kraju manifestacije dodijeljene su i nagrade sretnim dobitnicima , koji su bili posetioci i učesnici ove zanimljive i značajne manifestacije. U dobroj organizaciji trebalo je u bogatom izboru tema odabrati one koje su najzanimljivije i najaktuelnije.

Leave a Reply