IT

Savremena računarska oprema u još 10 škola u Srbiji

Telekom Srbija i Privredna Komora Srbije u okviru akcije [email protected], opremili su danas kompjuterom i internet vezom učenike u osnovnoj školi „Olga Petrov“- područno odeljenje Dunavac, u Padinskoj Skeli

Zahvaljujući donaciji Privredne Komore Srbije – 10 računara za 10 osnovnih škola i besplatnom internet priključku Telekoma Srbija, pored OŠ „Olga Petrov“ sada su opremljene i OŠ “Mika Mitrović” iz Korenita, OŠ „Svetozar Marković“ iz sela Beočić, OŠ „Ilija Birčanin“ iz Stave, OŠ „Jovan Popović“ iz Beograda, OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume, OŠ „Stevan Jakovljević“ iz Paraćina, Peta ekonomska škola iz Rakovice, OŠ „Laza Kostić“ sa Novog Beograda i OŠ „Živojin Mišić“ iz Gornjeg Lajkovca.
Privredna Komora Srbije kao zastupnik interesa srpske privrede, intenzivno radi na podizanju nivoa konkurent­nosti nacionalnih kompanija i prilagođavanju evrops­kim standardima. S ciljem što spremnijeg suočavanja sa ve­likim izazovima poslovanja na međunarodnom tržištu prepoznala je značaj akcije [email protected] i odlučila da donacijom od 10 računara doprinese realizaciji njenih ciljeva.
“Najveća asocijacija srpske privrede obezbedila je kao poklon računare za deset osnovnih škola u Srbiji. Napomenuo bih da je to još jedan konkretan doprinos društveno odgovornog poslovanja, ali istovremeno i poziv svim kompanijama i preduzećima da se uključe u akciju [email protected] Informatičko opismenjavanje i korišćenje interneta postali su sastavni deo opšte kulture i neophodni deo svakodnevne pismenosti, posebno za najmlađe generacije. Njihovo školovanje u narednim godinama trebalo bi da ih osposobi za elektronsko poslovanje i kao građane“ , ali i kao buduće poslovne ljude.” istakao je Miloš Bugarin, predsednik Privredne Komore Srbije.
Projekat uvođenja interneta obuhvatio je sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije i traje već godinu dana sa namerom da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji, rekao je Branko Radujko, generalni direktor Telekoma. Pored besplatnog internet priključka koji je uveo u svih 3300 osnovnih, srednjih škola i njihovih isturenih odeljenja, Telekom Srbija je sa 130 računara i 20 štampača, zajedno sa donatorima koji su poklonili 650 računara, opremio informatičke kabinete u mnogim školama širom Srbije, čime je omogućena razmena znanja među učenicima, ali i obezbeđeni preduslovi da se u našim školama koriste najsavremnija nastavna sredstva kako bi naša deca postala tehnološki savremeni kadar i budući lideri.

Leave a Reply