Događaji · IT

SBB izabrao švedsku kompaniju Transmode

Serbia Broadband (SBB) je nedavno objavio da je izabrao švedsku kompaniju za dizajn i implementaciju mreža za optički prenos podataka Transmode kao izvođača radova na osavremenjavanju gradske i nacionalne mreže u sklopu višegodišnjeg ugovora. SBB je još jedna u nizu kompanija u regionu sa kojima je Transmode uspostavio uspešnu saradnju. a medu njima su i Magyar Telecom (T-Com) u Mađarskoj, Exatel u Poljskoj. Self-Servis u Češkoj i mnogi drugi.

Nove mreže će SBB-u obzbediti novu platformu za postojeći “backhaul” saobraćaj kablovske televizije, zatim interni saobraćaj i proširiće prodajne kapacitete da bi se zadovoljila rastuća potražnja u veleprodaji. Vremenom će ove unapređene mreže omogućiti značajan rast kapaciteta SBB servisa kako bi se zadovoljio konstantan rast tražnje, ali će postaviti i platformu za razvijanje novih servisa.

Tehnički direktor SBB Predrag Durđević izjavio je da su svi tehnički aspekti ponude kompanije Transmode bili više nego prihvatljivi, pa odluku o zaključivanju saradnje sa švedskom firmom nije bilo teško doneti. Lakoća instalacije, podesivost i interoperabilnost. kompaktne dimenzije, izuzetno niska potrošnja energije, podrška širokom spektru interfejsa za klijente, fleksibilnost i nivo integracije su sve jake strane Transmodeovih rešenja.

Transmode je zvezda u usponu u svetu optičkih kablovskih sistema i jedan je od vodećih snabdevača gradskih i regionalnih optičkih kablovskih mreža. Transmode je osnovan 2000. godine u Švedskoj i uz nagli rast poslovanja do danas je razvio opsežne timove u čitavoj Evropi kao i obimnu mrežu ovlašćenih zastupnika (Value Added Resellers- VAR). Transmode je nedavno potpisao i partnerski ugovor sa ogrankom firme SQT u Srbiji. Deloitte je nedavno opisao Transmode kao jednu od najbrže rastućih kompanija u Evropi i pozicionirao je švedsku firmu na 26. mesto na listi 500 kompanija u Evropi i Bliskom istoku sa najbržim rastom.

S&T Serbia je osnovana 1996 godine (pod tadašnjim nazivom S&T Yugoslavia), kao deo SQT AG, vodeće kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi u oblasti integracije IT sistema. Kompanija SQT svojim klijentima nudi mogućnost da razviju i unaprede svoje poslovanje kroz korišćenje najsavremenije tehnologije i IT rešenja prilagođena njihovim potrebama. Ono što izdvaja SQT Serbia od sličnih kompanija na tržištu je, pored jakog lokalnog prisustva, dugogodišnje internacionalno iskustvo stečeno kroz brojne uspešno realizovane projekte u regiji i Srbiji, kao i dokazana lokalna ekspertiza u svim fazama životnog ciklusa IT projekta.

Leave a Reply