IT

SBB se žali na rešenje Komisije za zaštitu konkurencije

Kompanija SBB – Srpske kablovske mreže smatra da je rešenje Komisije za zaštitu konkurencije, koja je objavila da je SBB zloupotrebio dominantni položaj na tržištu i narušio konkurenciju u oblasti DTH tehnologije, neregularno.

Prema mišljenju SBB-a, Komisija je načinila niz materijalno-pravnih i procesno-pravnih propusta, a prema njima nije pravilno utvrdila relevantno tržište, a samim tim ni ulogu kompanije SBB na istom.

Takođe, u SBB-u navode da je Komisija prekoračila zakonske rokove, pa je time ovakva odluka potpuno nezakonita.

Pomenuta ekskluzivnost je deo komercijalnih uslova predviđenih ugovorima. Nalozi dati u rešenju Komisije su praktično neizvršivi, obzirom da ih SBB ne može jednostrano izvršiti. Ovo bi značilo narušavanje utvrđenih komercijalnih uslova i utvrđivanje novih uslova saradnje televizija i SBB-a.

Takođe, SBB izražava zabrinutost zbog izuzetnog nepoznavanje Komisije za poslovanje i razvoj ovog dela industrije i mogućnosti Komisije da donosi odluke na koje kompanije nemaju pravo žalbe, čime se narušava pravna sigurnost domaćih, a posebno stranih investitora. Kako navode u SBB-u, SBB će podneti tužbu Vrhovnom sudu Srbije.

Leave a Reply