schneider
IT

Schneider Electric Energy University – besplatni online obrazovni program o energetskoj efikasnosti

Kompanija Schneider Electric, svetski lider na polju upravljanja električnom energijom i automatizacijom predstavila je danas online obrazovni program – Energy University i organizovala jednodnevni trening o energetskoj efikasnosti za predstavnike medija. Energy University sadrži obuke opšteg karaktera za profesionalce iz svih tipova industrija i na svim organizacionim nivoima na temu energetske efikasnosti.

schneider

Energy University je besplatan online obrazovni program, dostupan svima koji žele da usvoje najnovija rešenja o uštedi energije.

 

Na zvaničnoj internet stranici www.MyEnergyUniversity.com nudi više od 200 nezavisnih kurseva o energetskoj efikasnost koji se mogu pohađati u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta u svetu. Ovaj  sistem pored izuzetno brze i lake edukacije o energetskoj efikasnosti, sadrži rešenja koja nude promene, ROI kalkulaciju i mnoštvo zanimljivih i primenljivih saveta koji pomažu u efikasnom smanjivanju potrošnje energije. Na kraju svakog kursa omogućava i samotestiranje.

 

„Potrošnja električne energije jedna je od najaktuelnijih tema i najvećih problema današnjice i zato je od presudnog značaja da se svi edukujemo kako bismo zajedničkim snagama mogli da utičemo na smanjenje potrošnje. Ovaj program nudi upravo tu mogućnost, da preuzmemo stvari u svoje ruke i da na najlakši i najbrži način naučimo i prihvatimo sva rešenja jer je upravo edukacija najjači alat za stvaranje promena koje su nam neophodne. Danas se električna energija troši brže nego što se nove tehnologije mogu razviti, što je poražavajuća informacija.“ Izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric.

 

Energy University online obrazovni program se sastoji od sedam nivoa, a svaki kurs u proseku traje oko 60 minuta. Dostupnost podataka je neograničena, sa mogućnost skidanja transkripta i ostalih materijala, test na kraju svakog časa, praktična efikasna rešenja za uštedu energije, proračun potencijalne uštede energije, prednosti i mane različitih rešenja, portal koji na svakom času beleži napredak učenika, forum koji je oformila Linkdin grupa Energy University-ja. Takođe, edukacija je dostupna na engleskom, koreanskom, kineskom, francuskom, španskom, italijanskom, portugalskom, nemačkom, ruskom, arapskom i turskom jeziku.

Leave a Reply