schneider
IT

Schneider Electric ugostio diplomce Beogradskog univerziteta

Studenti završnih godina posetili jednu od globalno vodećih kompanija specijalizovanih za upravljanje energijom

Kompanija Schneider Electric ugostila je 30 studenata završnih godina Elektrotehničkog, Mašinskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta, kao i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Poseta je realizovana u okviru programa „Upoznaj biznis iz prve ruke“ koji organizuju Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Breogradu.

schneider

Tokom posete, studentima je pružena prilika da saznaju više o poslovnim procesima u ovoj internacionalnoj kompaniji, kompanijskim odeljenjima i rukovodiocima kompanije, kao i njihovom profesionalnom razvoju, te da uvežu teorijska znanja stečena na fakultetu sa izazovima koje praksa donosi. Budući diplomci imali su prilike i da čuju iskustva doskorašnjih kolega, koji su svoj prvi profesionalni angažman ostvarili upravo u Schneider Electric-u.

„Živimo u vremenu kada su potrošnja električne energije i energetska efikasnost najaktuelnije teme današnjice i kada je ograničenost energetskih resursa sve veći problem. Kao svetski lider na polju upravljanja električnom energijom, kompanija Schneider Electric je veoma atraktivna budućim diplomcima. Schneider Electic se izdvaja svojim rezultatima i raduje me i činjenica da je tržište prepoznalo stručnost naših zaposlenih, kvalitet i raznovrsnost naših tehničkih rešenja, i što je najvažnije, naš timski duh i odnos kompanije prema zaposlenima. Mogu slobodno da kažem da je Schneider Electric Srbija danas jedan od najpoželjnijih poslodavaca u našoj branši, istakao je Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric.

 

Program “Upoznaj biznis iz prve ruke“ povezuje predstavnike vodećih stranih i domaćih kompanija sa studentima i mladim diplomcima Univerziteta u Beogradu, pružajući im mogućnost da se upoznaju sa poslovanjem uspešnih kompanija i ekspertizom i iskustvima menadžera i zaposlenih. Program se tradicionalno organizuje od 2008. godine i do sada je realizovano više od 20 poseta kompanijama članicama AmCham-a, a više od 600 studenata imalo je prilike da upozna biznis iz prve ruke. Studenti i diplomci Beogradskog univerziteta do sada su posetili najuspešnije domaće i strane kompanije, među kojima su IBM, British American Tobacco, Holcim Srbija, Carlsberg Srbija, Merck Sharp & Dohme, Microsoft, opštu bolnicu Bel Medic, AK Karanović – Nikolić, Coca-Cola Hellenic Srbija, Hemofarm, Philip Morris Operations, GlaxoSmithKline.

Leave a Reply