Studentska nagrada 2013_1
IT

Schneider Electric uručio glavnu novčanu nagradu dobitniku Studentske nagrade 2013.

Kompanija Schneider Electric je na dodeli Studenstke nagrade 2013. na temu – „Planeta zemlja 2050. godine. Kako možemo na vreme da rešimo probleme prenaseljene planete? “, koju je organizovala Francusko-srpska privredna komora, dodelila glavnu novčanu nagradu Bogdanu Uroševiću, studentu Fakulteta političkih nauka u Beogradu, za najbolji projekat.

Kompanija Schneider Electric već drugu godinu za redom podržava ovaj projekat sa željom da mlade stimuliše da iskažu svoju kreativnost i pruže doprinos svojim idejama.

Izabrani studenti koji su ušli u finale, prezentovali su svoje radove stručnom žiriju koji je sastavljen od predavača iz institucija visokog obrazovanja i predstavnika preduzeća nakon čega je izabran i pobednik.

Studentska nagrada 2013_1

Ovim tempom potrošnje električne energije i uništavanja prirode do 2050. godine biće nam potrebne tri planete za život. Srećom, danas se dosta radi na podizanju svesti ovog problema i mlade generacije mogu doprineti poboljšanju ove situacije svojim kreativnim idejama, predlozima i akcionim planovima u borbi protiv propadanja planete. Upravo iz tog razloga nam je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte i da pužimo mladima šansu da se iskažu.” – izjavio je Dragoljub Damljanović, generalni direktor Schneider Electric.

Francusko-srpska privredna komora uz podršku svojih članova organizuje ovaj konkurs u cilju promovisanja održivog razvoja u institucijama visokog obrazovanja. Svečana dodela nagrada najboljim studentima bila je održana u četvrtak, 13. juna u Francuskom institutu u Beogradu.

Leave a Reply