IT

Seiko Epson i Sony ulaze u zajednički razvoj LCD-a

DemolishSeiko Epson Corporation (“Epson”) i Sony Corporation (“Sony”) objavili su da će uskoro započeti razgovore o savezništvu na području malih i srednje velikih LCD ekrana, što bi uključivalo i prenos dela poslovne imovine kompanije Epson na Sony. Stranke se nadaju da će postići zakonski obvezujući konačan sporazum do kraja juna 2009. godine.

Dosad je Epson Imaging Devices Corporation (“Epson Imaging”), ćerka firma Epsona, sprovela je niz mera sa ciljem restrukturiranja dela svog poslovanja koji je usmeren na mala i srednje velika LCD rešenja. Istovremeno, Epson Imaging nastoji da unese  promene u svom proizvodnom portfoliju, razvijajući originalna rešenja visoke rezolucije i rešenja za široki ugao gledanja, utemeljena na kompanijskim amorfno-silikonskim TFT tehnologijama i nisko temperaturnim polisilikonskim (LTPS) TFT tehnologijama. Savezništvo sa Sonyjem omogućilo bi bolju iskoristivost LCD tehnologije i proizvodnih kapaciteta amorfno silikonskih TFT rešenja kompanije Epson Imaging kao i podmirivanje šireg raspona korisničkih potreba.

U sklopu svog poslovanja na malim i srednje velikim LCD rešenjima, kompanija Sony usredsređena je na područje LTPS-TFT LCD tehnologije, a sa ciljem ubrzanja procesa razvoja i komercijalizacije,  kompanija Sony takođe je odlučila da konsoliduje resurse u Sony Mobile Display Corporation (“SMD”) odeljenju, objedinjujući razvoj, dizajn i proizvodnju čime će osnažiti svoju strukturu poslovanja.

Kroz predloženo savezništvo, Sony namerava da poveća konkurentnost odelenja za mala i srednje velika LCD rešenja pripajanjem bogatog raspona Epsonovih tehnologija, naročito Epsonove amorfno silikonske TFT tehnologije, kao i LCD idejnih projekata i proizvodnih kapaciteta.

Leave a Reply