IT

Sharp i Hitachi pod istragom zbog ekrana za Nintendo DS

Japanski regulator za tržišno nadmetanje obavio je u četvrtak pretres objekata kompanija Sharp i Hitachi jer sumnjiči ta dva proizvođača potrošačke elektronike da ograničavaju konkurenciju dogovaranjem cena ekrana za prenosne igračke konzole.

Pregledane su kancelarije i trgovine Sharpa i Hitachijeve ćerke firme Hitachi Displays, potvrdili su iz ovih kompanija. “Istina je da regulator sprovodi inspekciju u našim kompanijama, ali još uvek pokušavamo da utvrdimo detalje“, izjavio je porparol Sharpa.

Regulator još nije dao nikakav komentar, a lokalni mediji objavili su da su dve kompanije osumnjičene za dogovaranje cena LCD ekrana za Nintendovu popularnu igračku konzolu DS. Nintendo je potvrdio da su Sharp i Hitachi Display trenutno jedini dobavljači ekrana od tri inča za Nintendo DS i DS Lite konzole.

“Ipak, ne znamo za ta navodna kršenja propisa o tržišnom nadmetanju”, kazao je portparol Nintenda, dodavši da nije poznato da li se kompanija potužila regulatoru na navodno dogovaranje cena. Nintendo je prodao 64,79 miliona prenosnih igračkih konzola od kada su lansirane na tržište 2004. godine

Leave a Reply