IT

Siemens Healthcare

Sektor privatnog zdravstva u Srbiji bogatiji je za još jedan dijagnostički sistem kompanije Siemens. 21. februara 2009. godine, pušten je u rad Siemens-ov aparat za magnetnu rezonancu Magnetom C Symphony. Medicinski centar „Epsilon” u kojoj se ovaj aparat jačine 1.5 T nalazi, omogući će svojim korisnicima vrhunske, brze i precizne preglede najsavremenijim metodama.

Sektor Siemens Healthcare pridružuje se nacionalnom trendu poboljšanja zdravstvene zaštite žena. Dom zdravlja „Novi Sad” dobio je savremeni dijagnostički aparat za mamografske preglede – Mammomat 1000, koji omogućava napredne preventivne preglede u cilju što ranijeg dijagnostikovanja malignih oboljenja.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Siemens Healthcare sklopili su ugovor o nabavci najsavremenijeg angiografskog sistema Artis zee B plane za napredne kardio-vaskularne i neurološke intervencije. Aparat najnovije generacije sa dva sinhronizovana C-luka za istovremeno snimanje regija od interesa u dva pravca biće instaliran na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Leave a Reply