IT

Siemens i Naftna industrija Srbije sklopili ugovor o ekološkoj modernizaciji

Siemens Srbija će modernizovati pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu. Siemens će ugraditi najmoderniji sistem kontrole procesa PCS7 kojim će se upravljati transport nafte i naftnih derivata između pristaništa i rafinerije. Završetak radova je planiran za kraj sledeće godine.

Projekat modernizacije pristaništa obuhvata isporuku opreme sistema automatizacije PCS7, merne instrumentacije, sisteme merne instrumentacije na rezervoarima, elektro radove, pretvarače napona i frekvencije, demontažne i montažne radove, zatim ispitivanje opreme, puštanje u rad.

Razvojni alat PCS7 je najefikasniji i najekonomičniji integrisani sistem za rešavanje kompleksnih zahteva u procesnoj automatizaciji koji se postavljaju u projektima vezanim za preradu i transport naftnih derivata. Hardverska platforma za ovaj sistem je poznati SIMATIC, Siemensovo rešenje koje već više od pedeset godina predstavlja najpouzdaniji odgovor na sve veće i veće zahteve proizvodne i procesne industrije. U realizaciju projekta će biti uključen i regionalni CoC za Oil&Gas iz Siemens Hrvatska, imajući u vidu njihovo značajno iskustvo u ovakvim projektima.

„Ovo je prvi puta da je Siemens ugovorio ovakvu vrstu projektnog rešenja s Gasprom njeftom. Posebno smo ponosni što je posao ugovoren na osnovi referenci i kompetencija Siemensa. Projekat modernizacije pristaništa za naftu i naftne derivate poboljšaće tržišnu poziciju Naftne Industrije Srbije i predstavlja veoma važan ekološki projekat za Grad Pančevo“, izjavila je Ksenija Mitrović, direktor divizije Oil&Gas u Siemens-u Srbija.

Leave a Reply