siemens
IT

Siemens i Varian Medical System postali strateški partneri Udruženi u borbi protiv karcinoma

Sektor Medicinska oprema i rešenja kompanije Siemens i Varian Medical Systems potpisali su globalno strateško partnerstvo, kako bi ponudili napredna dijagnostička i terapeutska rešenja i usluge u lečenju karcinoma slikom vođenom radioterapijom i radiohirurgijom.

Saradnja obuhvata zajednički marketing i predstavljanje proizvoda za snimanje i lečenje u oblasti radijacione onkologije na globalnom nivou. Pored toga, Siemens i Varian će razvijati softverske interfejsove između sistema lečenja ove dve kompanije i istraživati mogućnost zajedničkog razvoja novih proizvoda za slikom vođenu radioterapiju i radiohirurgiju.

U skladu sa ugovorom, Varian će zastupati Siemensove proizvode za dijagnostičko snimanje, kao što su CT, PET/CT ili MRI, na klinikama za radijacionu onkologiju u celom svetu. Siemensov sektor Medicinska oprema i rešenja će takođe zastupati Varianovu opremu i softver za radioterapiju i radiohirurgiju u okviru ponuda svojim zdravstvenim korisnicima. Ovo će omogućiti kompanijama da ponude sveobuhvatna rešenja za podršku čitavog kliničkog toka rada, od snimanja do lečenja. Siemens će produžiti da servisira i podržava svoju globalno instaliranu bazu od oko 2.000 medicinskih linearnih akceleratora. Ugovor će pružiti Siemensovim klijentima veći izbor terapijske opreme, uključujući jednostavan prelaz i povezivanje za opremu Variana, kada dotrajali akceleratori dospeju za zamenu.

„Ovim korakom nastojimo da ojačamo svoju poziciju partnera za izbor opreme za snimanje u radijacionoj onkologiji”, izjavio je Valter Mercendorfer, glavni izvršni direktor Siemensove Radijacione tehnologije i kompjuterizovane tomografije. „Putem ove saradnje, Siemens će nastaviti da služi globalnoj radijacionoj onkologiji i da uz pomoć visokokvalitetnih rešenja snimanja i lečenja, koja koriste našu suštinsku kompetentnost i izvrsnost inženjeringa u imidžingu, pomaže da se poboljša lečenje pacijenata obolelih od raka u celom svetu”.

One thought on “Siemens i Varian Medical System postali strateški partneri Udruženi u borbi protiv karcinoma

  1. Aca

    Eh, šta bi oni radili kada bi narod želeo da se stvarno izleči koristeći, recimo, Todoksin?

Leave a Reply