IT

Siemens kao VMware vCloud partner koristi platformu VMware vSphere

Potpisivanjem ugovora o globalnom partnerstvu na području virtualizacije, Siemens IT Solutions and Services postao je partner za VMware vCloud™ usluge. Kao odabrani partner, Siemens IT Solutions and Services ima priliku da razvije svoju ponudu za cloud computing u okruženjima Infrastructure as a Service (IaaS, infrastruktura kao usluga), Platform as a Service (PaaS, platforma kao usluga) i Software as a Service (SaaS, softver kao usluga), i to na platformi koja se temelji na operativnom sistemu VMware vSphere™. Kao rezultat toga klijenti će na raspolaganju imati ponudu za cloud computing koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Prošle godine Siemens IT Solutions and Services i VMware potpisali su ugovor o globalnom partnerstvu integratora sistema. Od tada Siemens IT Solutions and Services koristi VMware platformu za interne i eksterne data centre te rešenja za virtualizaciju desktopa. Nadalje, u predmet tog ugovora ulaze i zajednička rešenja poput „Managed Server on Demand“ koji je dostupan kao standardni proizvod.

Idući zajednički partnerski projekat je učestvovanje u inicijativi VMware vCloud koja je usmerena na tehnologije, aplikacije i partnerstva koja omogućuju integraciju cloud computing ponuda za javna i privatna preduzeća zasnovanih na VMware softveru. Iskorišćavanjem prednosti VMware vCloud tehnologija, Siemens IT Solutions and Services je proširio svoju cloud computing ponudu za korporacije.

Posebna se pažnja obraća na problem sigurnosti, ključnog pitanja za poslovne klijente. Sigurnost rada vlastitih ili outsourceovanih data centara može se poboljšati cloud computing ponudama državnih ponuditelja, ali tada se povećavaju troškovi administracije za rešavanje sigurnosnih propusta koji se javljaju. Trenutno Siemens IT Solutions and Services radi na rešenju tog problema: tehnologija VMware vCloud pomaže ovom pružatelju IT usluga da omogući pristup posebnim aplikacijama i okruženjima uz veliku fleksibilnost usluge u cloud computing okruženju za korporacije, a sve to uz prilagodljiv model plaćanja „pay-as-you-go“.

Leave a Reply