IT

Siemens izabran za kompaniju godine

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, jednoglasno je, po izboru Kluba privrednih novinara Srbije, proglašena za kompaniju godine. Novinari i urednici privrednih redakcija u Srbiji, već trinaestu godinu biraju najuspešnije u vodećim privrednim delatnostima, a za 2013. godinu odlučili su da zlatnu plaketu za „Kompaniju godine“, na osnovu realizovanih aktivnosti ponese Simens.

„Zahvaljujemo se Klubu privrednih novinara na ukazanom poverenju i priznanju, i zaista je čast biti izabran za najbolju kompaniju u ovako jakoj konkurenciji. Simens će i u ovoj godini nastaviti da niže poslovne uspehe i trudićemo se da opravdamo priznanje koje ste nam dodelili, kao i da nastavimo sa dobrim poslovnim rezultatima”, istakao Dušan Đorđević, generalni savetnik i član Uprave kompanije Simens d.o.o. Beograd, koji je u ime kompanije primio priznanje u Privrednoj Komori Srbije.

siemens nagrada

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd tokom 2013, obeležila je i jubilej – deset godina uspešnog poslovanja fabrike za vetrogeneratore u Subotici, a najveći uspeh fabrike, pored toga što upošljava više od 900 radnika, jeste podatak da svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator napravljen upravo u fabrici u Subotici. Plan kompanije Simens je da se u naredne tri godine realizuje investicija u iznosu od 10 miliona evra, prvenstveno za usavršavanje proizvodnje, čime će se obezbediti još bolji uslovi za održavanje visokih standarda poslovanja fabrike u Subotici.

U saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, Simens je u oktobru organizovao Sajam dobavljača, na koji se prijavilo više od 250 zainteresovanih preduzeća koja su konkurisala kako bi u narednom periodu postali dobavljač jednog od najvećih industrijskih giganata. Dobavljači koji ispune potrebne kriterijume biće uključeni u proizvodnju oko 90 gotovih komponenti.

Realizacijom aktivnosti u 2013. godini kompanija Siemens d.o.o. Beograd u svim segmentima ostvarila je zapažene rezultate, što predstavlja rezultat jedinstvenog spoja inovacija koje pokreću biznis i odlučnosti Simensovog tima da uspe. Simens će i u narednoj godini nastaviti da radi na tehničkom unapređenju, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja i medicine.

Leave a Reply