IT

Siemens Mammomat Inspiration osvojio nagrade za dizajn

Mammomat Inspiration, digitalna mamografska platforma koju je projektovao Siemens, dobila je Nagradu za dizajn proizvoda “iF“1 (koju dodeljuje Inernational Forum Design) za 2009. godinu, kao i nagradu „Crvena tačka“2 (Red Dot): za dizajn proizvoda u 2009. godini.

Ovaj uređaj za rano otkrivanje raka dojke pokazuje da se lakoća korišćenja, visoka funkcionalnost i jedinstveni dizajn sjajno kombinuju u jedinstveni proizvod medicinskog inženjeringa.

Simensov sektor Healthcare i odeljnje za dizajn su zajedno projektovali Mammomat Inspiration, prvi mamografski sistem, koji uključuje funkciju MoodLight. Moodlihght je stakleni panel sa svetlećom diodom (LED) koji se može osvetliti bojama po slobodnom izboru, čime se dobija udoban, relaksirajući uticaj na pacijenta.

Od 1953. godine, Industrijski forum dizajn iF (iF Industrie Forum Design e.V.) dodeljuje svake godine međunarodno priznate nagrade iF. Ove nagrade uvažavaju proizvode koji se odlikuju jedinstvenom kombinacijom funkcionalnosti, pristupačnosti za korisnike i estetikom, a zadovoljavaju kriterijume inovativnosti. Mammomat Inspiration iz Simensa je osvojila jednu od nagrada iF dizajna u kategoriji Medicina /Zdravstvo+zaštita. Dodeljene su ukupno 802 nagrade za koje se takmičilo 2,808 kandidata iz 39 zemalja.

Sa više od 11.000 prijava iz 61 zemlje, nagrada „Crvena tačka“ je jedna od najvećih nagrada za dizajn u svetu. Ova nagrada, „Crvena tačka“, smatra se pečatom kvaliteta za izvanredan kvalitet dizajna. Žiri sastavljen od uvaženih dizajnera i eksperata za projektovanje dodelio je Mammomat Inspiration jednu od veoma poželjnih nagrada u kategoriji „Dizajn proizvoda“.

Leave a Reply