IT

Siemens na Kongresu radiologa Srbije

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na upravo završenom Kongresu radiologa Srbije, koji je trajao od 13. do 16. novembra na Zlatiboru. Ovo je najveći stručni skup u oblasti radiologije koji je ikada održan u našoj zemlji, a upriličen je u organizaciji Udruženja radiologa Srbije i Sekcije za radiološku dijagnostiku Srpskog lekarskog društva.

U okviru stručnog programa predstavljene su novine u raznim disciplinama današnje radiologije i dijagnostičkog imidžinga, a oko četiri stotine radiologa iz zemlje i regiona prisustvovalo je brojnim naučno-stručnim sesijama, edukativnim izlaganjima i poster prezentacijama. Sektor Healthcare kompanije Siemens, kao pokrovitelj ovog skupa, predstavio je nove proizvode i tehnologije na polju dijagnostičkog imidžinga, sa akcentom na sistemima za kompjuterizovanu tomografiju i magnetnu rezonancu.

Sektor Healthcare (Medicinska oprema i rešenja) nudi proizvode koji pokrivaju čitav ciklus nege pacijenata – od prevencije i ranog otkrivanja bolesti, preko dijagnoze, do terapije i kontrole. Siemens je jedina kompanija u svetu koja kombinuje laboratorijsku dijagnostiku, metodu imidzing dijagnostike i informacione tehnologije i integriše ih u inovativna medicinska rešenja, postavljajući nove standarde u kompletnoj brizi za pacijenta.

Leave a Reply