siemens
IT

Siemens nagrađen od Politehničke škole

imensu uručeno priznanje za donaciju Automobilskom Trening Centru Politehničke škole u Kragujevcu

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd dobila je priznanje za podršku u osnivanju ATC Srbija – Automobilskog Trening Centra Politehničke škole u Kragujevcu, kojem je donirala opremu i softvere u vrednosti od 55.000 evra. Priznanje je, na svečanosti povodom završetka ovo značajnog projekta, uručio direktor škole g. Siniša Kojić.

siemens

„Obrazovanje je oblast u koju kompanija Simens neprestano ulaže, nastojeći da na različite načine mladima pomogne u njihovom daljem usavršavanju. Zahvaljujući našem znanju i iskustvima stečenim na projektima širom sveta, Srbiji možemo da ponudimo najbolja tehnološka rešenja i opremu. Politehnička škola opremljena je najsavremenijom Simens opremom i softverima koji će učenicima pomoći u daljem usavršavanju”, izjavio je Vladimir Duboka, direktor sektora Industrija kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Kompanija Simens je značajan partner grada Kragujevca. Kompanija je učestvovala u izgradnji nove Fijatove fabrike, opremljene najsevremenijim Simensovim mašinama. Prošle godine, upravo u ovom gradu, započeto je obeležavanje 125 godina Simensa u Srbiji održavanjem predstave i izložbe „Korak ispred vremena – inovacije koje su izmenile svet“ na gradskom trgu. Kompanija je u Kragujevcu, i širom Srbije, organizovala skup pod nazivom “Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini” kako bi se predstavnicima javnih i privatnih kompanija koje posluju na teritorijama gradova predstavili konkretni predlozi i rešenja u oblasti energetske efikasnosti, sa ciljem da se pomogne domaćoj privredi da unapredi poslovanje.

Leave a Reply