IT

Siemens nagradio najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta

Nastavljajući dugogodišnju saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu kompanija Siemens je i ove godine dodelila nagradu “Siemens Prize“ najboljim studentima ovog fakulteta.

Na svečanoj akademiji održanoj 15. decembra 2012. godine povodom obeležavanja 64 godine postojanja Elektrotehničkog fakulteta, nagrade najboljim studentima ispred Siemensa uručio je Dušan Muškatirović, direktor sektora Energija.

Siemens Prize“ ove godine dobili su: Bogdan Brković najbolji diplomirani student na odseku za Energetiku i Slobodan Milutinović najbolji diplomirani student na odseku Fizička elektronika – smer Biomedicinski i ekološki inženjering.

Ova nagrada je deo Siemensovog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija nastoji da promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi – budućih donosioca odluka i pokretača budućnosti.

2 thoughts on “Siemens nagradio najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Lepo s jedne strane, jer ce ova dva nagradjena studenta verovatno naci posao kod “Simensa” (ka i pre njih mnogi drugi). Tuzno s druge strane, zato sto kod nas vise nema nikakve nikakve elektro indstrije i/ili elektronske inudstrije koje bi dodelile stipendije i nagrade najboljim studentima beogradskog ETF-a, i koje bi mogle da zaposle te studente.

    Pre 1970. dobijao sam sa zahvalnoscu dve godine stipendiju od EI Nis, a zatim odradio te godine u Fabrici elektronskih uredjaja “Pionir”.

  2. simdrag

    Potpuno se slažem sa g.Dejanovim komentarom i da pojačam utisak, pitam Nas, s čim se ovde Mi hvalimo. To što nam Nemci kao pametano društvo preotimaju našu budućnost ? Da li Oni i Ovi koji upravljaju našim životima i kreiraju budućnost, kvalitetno i sposobno to rade.To je pitanje Pitanja za sve nas!.

Leave a Reply