IT

Siemens pomaže žrtvama katastrofe u Japanu

Siemens je započeo internacionalnu kampanju prikupljanja sredstava za pomoć žrtvama zemljotresa i posledica koje je ova nepogoda izazvala u Japanu. Do 31. marta 2011. godine Siemens će svaki euro koji zaposleni širom sveta budu donirali za pomoć Japanu preusmeriti na poseban bankarski račun otvoren isključivo za te svrhe. Sama kompanija Siemens će, sa svoje strane, izdvojiti najmanje milion eura i pripojiti ih ovim donacijama.

Siemens će, takođe, pripremiti pomoć u medicinskoj opremi, poput mobilnih aparata za ultrazvuk i reagensa za laboratorijske testove, a obezbediće i preko potreban sistem za prečišćavanje vode za piće tako da će ukupna vrednost pomoći dostiči dva miliona eura. “Duboko smo ožalošćeni razmerama katastrofe u Japanu. Humanitarna kampanja koju smo preduzeli je izraz naše temeljne solidarnosti sa kolegama u Japanu i njihovim sunarodnicima”, rekao je CEO Siemens-a Peter Loescher.

Siemens doo Beograd takođe će podržati akciju svojih kolega širom sveta. Skoro 700 zaposlenih u kompaniji Siemens doo Beograd doniraće novac na račun otvoren u svrhe prikupljanja pomoći za žrtve katastrofe. Lokalnoj inicijativi kompanije Siemens d.o.o. Beograd su se priključile i kompanije Siemens IT Solutions and Services d.o.o. Beograd i Osram, a ujedno apelujemo na sve svoje poslovne partnere i prijatelje kompanije, kao i najširu javnost, da se odazovu akciji pomoći koju organizuje Crveni krst Srbije.

Novac se može uplatiti na račun Crvenog krsta Srbije: Privredna banka a.d. Beograd, br.računa 255-0013100104000-04, sa naznakom “Pomoć stanovništvu Japana”. Prikupljena novčana sredstva Crveni krst Srbije uputiće Japanskom crvenom krstu kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.

Leave a Reply