Događaji · IT

Siemens sponzor II nacionalnog zasedanja EPMS-a

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd bila je jedan od pokrovitelja II nacionalnog zasedanja Evropskog parlamenta mladih Srbije, koje je održano od 13. do 18. novembra 2008. godine u Beogradu. Ovim činom Siemens je još jednom pokazao koliko polaže na razvoj mladih i talentovanih ljudi u Srbiji, kao i svoju otvorenost za saradnju sa nevladinim organizacijama koje promovišu evropske vrednosti među omladinom širom Evrope.

Evropski parlament mladih (EPM) je mođunarodna nevladina organizacija osnovana u Fontenbolu, u Francuskoj, 1987. godine, a čiji je centar danas u Berlinu. EPM okuplja mlade iz cele Evrope koji žele da nauče kako da utiču na budućnost svog kontinenta i spoznaju odgovornost koja iz toga proističe. Učenici i studenti od 16 do 22 godine kroz EPM upoznaju jedan nov, neposredan, praktičan i osvežavajući način učenja usmeren ka otkrivanju i usvajanju evropskih vrednosti u obrazovanju, društvenom i kulturnom životu.

Beograd je bio domaćin drugog zasedanja, od ukupno tri koja EPM godišnje organizuje po evropskim gradovima, na kojem su preko svojih delegata učestvovale skoro sve zemlje Evrope.

Osnovni zadatak EPMS je da podržava rad Evropskog parlamenta mladih u Srbiji i da zastupa i širi vrednosti za koje se međunarodna organizacija zalaže.

Leave a Reply