IT

Siemens učestvovao na Forumu o obnovljivim izvorima energije

Sektor Energetika kompanije Siemens d.o.o. učestvovao je na Petom međunarodnom Forumu o obnovljivim izvorima energije “Čiste energetske tehnologije – 2011”, koji se odrzao 26. i 27. oktobra u Novom Sadu.

Ovaj, kao i prethodni Forumi, bio je mesto okupljanja vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka, koji su ponudili neke od odgovora na izazove održivog razvoja i povećanja energetske efikasnosti. Prvog dana Foruma, prezentaciju je održao Dušan Muškatirović, direktor Siemensovog sektora Energetika.

“Energetska efikasnost, primena obnovljivih izvora energije, kao i zaštita životne sredine suštinski su neophodni za uspostavljanje trenda održivog razvoja našeg društva. Naime, sva ulaganja u ovoj oblasti donose raznovrsne materijalne i nematerijalne koristi, koje otvaraju nove perspektive u rešavanju drugih postojećih problema, a u krajnjem kontekstu, značajno poboljšavaju standard i kvalitet života naših sugrađana”, izjavio je Muskatirovic i između ostalog je pomenuo i primer Siemensove fabrike u Subotici, koja zapošljava 500 radnika, kao potvrdu teze komanije Siemens da primena tehnologija bliskih temama sa ovog Foruma otvara nove perspektive u razvoju društvene zajednice.

Leave a Reply