IT

“Siemens zelena nedelja” počela zdravom hranom

Prvi dan “Siemens Zelene nedelje” posvećen je zdravoj hrani i zdravom načinu života, tako da je na meniju restorana za zaposlene kompanije Siemens d.o.o. Beograd i Siemensove fabrike u Subotici u ponudi organska hrana, bogata vitaminima i mineralima, a siromašna toksinima. Osim što će tokom cele zelene nedelje na raspolaganju imati organske namirnice, čije uzgajanje ne narušava postojeći eko-sistem, zaposleni su u ponedeljak od naše čuvene nutricionistkinje, dr Jagode Jorge, profesorke Medicinskog fakulteta, mogli da čuju brojne korisne savete o tome kako steći zdrave navike u ishrani, a time očuvati zdravlje. Organske namirnice za pripremu hrane u restoranu u Subotici obezbedili su Bio-bašta porodice Čikoš, Bio salaš Farago i Bio farma Mamužić, dok se za Siemens d.o.o. Beograd pobrinuo Bio špajz d.o.o. iz Beograda. Pomenuti proizvođači postavili su i prigodne štandove u poslovnom prostoru u Beogradu i fabrici u Subotici, gde svi zainteresovani zaposleni mogu da kupe organske proizvode i dobiju dodatne informacije.

Zdravlje započinje pravilnom ishranom, ali i sveopštim odgovornim ponašanjem prema telu. Zato su zaposleni u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd pred kraj radnog vremena napustili svoja radna mesta i sjajno se zabavili i razgibali uz popularnu zumbu – trening koji kombinuje fitnes i pokrete preuzete iz latino plesova.

“Siemens Zelena nedelja” traje od 12. do 16. septembra, a glavna tema je zaštita i očuvanje životne sredine. Brojnim aktivnostima usmerenim ka zdravom načinu životu, racionalnoj potrošnji energije i održivom razvoju, zaposleni u Siemens d.o.o. Beograd žele da doprinesu podizanju svesti kod šire javnosti kako jedna kompanija treba da se ponaša i odnosi prema okruženju u kojem posluje.

Siemens u svakom segmentu poslovanja postavlja standarde kada je u pitanju očuvanje životne sredine, dok “zelena” rešenja čine trećinu ukupnog prihoda kompanije. Kad je reč o “zelenim” tehnologijama, Siemensov portfolio predstavlja najopsežniji koncept na svetskom tržištu, a“Siemens zelena nedelja” je samo jedan od načina da se skrene pažnja na goruće ekološke probleme i daje pozitivan primer kako svako od nas može da doprinese očuvanju životne sredine.

Leave a Reply