siemens
IT

Siemens Zlatni sponzor konferencije o pokretanju investicija u oblasti energetike

Kompanija Siemens učestvovala je na konferenciji „Kako pokrenuti investicije u energetici u Srbiji” koju je organizovao Balkan magazin, pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Siemens d.o.o. Beograd bio je i Zlatni sponzor konferencije o značaju investiranja u nove energetske kapacitete za prevazilaženje ekonomske krize, razvoj srpske privrede i obezbeđivanje energetske nezavisnosti.

siemens

„Siemens je danas jedan od najvećih snabdevača opremom i sistemima za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, i uopšteno kontinuirano investira značajna sredstva na unapređenju proizvoda i rešenja u oblasti energetike. Energija vetra je u Srbiji svakako nedovoljno iskorišćena oblast, a Siemens u svojoj fabrici u Subotici proizvodi generatore za vetroelektrane. I teži da ovu oblast više promoviše i iskoristi“. istakao je Dušan Muškatirović, direktor sektora Energija kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

 

Na konferenciji je bilo reči o tome kako da Srbija ponovo postane izvoznik električne energije, da počne da u značajnijoj meri koristi obnovljive izvore energije i smanji zavisnost od uvoza nafte i gasa, kao i o načinu kako da svoju ekonomsku bezbednost ojača izgradnjom gasovoda Južni tok. U razgovoru na konferenciji o ovim i mnogim drugim temama, predstavnici državnih organa i institucija, velikih svetskih kompanija, stručnjaka iz ove oblasti, kao i predstavnika domaćih firmi, pokušali su da daju ogovore i ponude moguća rešenja.

Leave a Reply