siemens
IT

Siemens zvanični partner Svetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013

Tehnička podrška i održive tehnologije za ekološko Svetsko prvenstvo u skijanju

Kompanija Siemens zvanični je tehnološki partner Svetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013. Međunarodne skijaške federacije (FIS), koje se održava u Austriji, od 4. do 17. februara 2013. godine, u gradu Šladmingu i predstavlja pravu viziju o održivom svetskom prvenstvu u skijanju. Svojom tehnologijom Siemens pruža podršku kako bi ova manifestacija dostigla svoje ekološke ciljeve i predstavlja idealnog partnera ovog događaja pod sloganom „Festival skijanja sa srcem – za našu životnu sredinu”.

siemens

Ključni doprinos u postizanju održivih ciljeva ogledaju se kroz Simens-ove električne autobuse koji ne emituju štetne gasove, kao i sveobuhvatnog Siemens-ovog najsavremenijeg informacionog sistema za medija centar, pilot-projekta za određivanje energetskog opterećenja i prilagođenih radionica o energetskoj efikasnosti, kako bi se podigla svest o ekološkoj zaštiti i održivom ponašanju.

„Kao organizator Svetskog prvenstva u skijanju, Šladming je uspeo da donese u Austriju jedan od najvećih sportskih događaja u narednoj godini. Godinama je jedan od strateških ciljeva kompanije Siemens poboljšanje ekološkog balansa naših klijenata i dobavljača, korišćenjem inovativnih tehnoloških proizvoda i rešenja. Shodno tome, odlučili smo da organizatorima Svetskog prvenstva u skijanju pružimo snažnu podršku u njihovim naporima da postignu svoje ambiciozne ciljeve održivosti. Sportski događaji i zabava za ljubitelje sportova ne isključuju održivost. U stvari, prilikom donošenja odluka za investiranje, regioni i gradovi sa razvijenim zimskim sportovima posvećuju sve veću pažnju ekološkoj zaštiti i inteligentnom upravljanju resursima. Siemens će u Šladmingu koristiti najnoviju tehnologiju, inovativne ideje i svoju stručnost u cilju stimulisanja ekonomskog razvoja i održivosti, sa pozitivnim dugoročnim uticajem na region”, rekao je Volfgang Hesoun, generalni direktor Siemens Austria.

Cilj organizatora je da ovo Svetsko prvenstvo, koje očekuje oko 400.000 gostiju, uđe u istoriju kao primer efikasnog planiranja energije i resursa.

Za Skijašku federaciju Austrije partnerstvo sa Siemens-om predstavlja važnu prekretnicu u profesionalnom i ekološkom razvoju, rekao je predsednik federacije Peter Šroksnadel i dodao da kako bi ispunili svoj cilj i kako bi ovo Prvenstvo postalo jedinstveno, biće potrebno više od dobrih skijaških trka, austrijskih pobeda i dobrog vremena: „Za ovaj mega događaj potrebna nam je zaista prvoklasna tehnologija, kako bismo ostvarili pozitivan uticaj na životnu sredinu, zato je Siemens naš idealan partner” zaključio je Šroksnadel.

Stručnjaci u narednom periodu predviđaju da će investicije u novu ili postojeću infrastrukturu, u oblastima u kojima su razvijeni zimski sportovi, do 2020. godine dostići preko 15 milijardi evra. Siemens ima dugu tradiciju u oblasti zimskih sportskih događaja i već je imao mogućnost da pokaže svoju tehnologiju na Svetskom prvenstvu u skijanju u Garmiš-Partenkirhenu 2011. godine.

Leave a Reply