IT

Siemensovo Internacionalno takmičenje Smart Grid Innovation 2011

Kompanija Siemens organizuje Internacionalno takmičenje za inovaciju u oblasti pametnih mreža „Smart Grid Innovation Contest“– sa ciljem da pronađe nove održive biznis modele i tehnologije za pametne mreže u bliskoj budućnosti.

Takmičenje „Smart Grid Innovation“ se sastoji od dve faze: tokom prve faze prikupljane su ideje od strane zajednice. U drugoj fazi, univerziteti su pozvani da daju predloge za istraživanje kako bi se dalje razradile i razvijale ideje. II faza takmičenja pod nazivom Poziv za dostavljanje predloga -Smart Grid Call for Proposals startovala je 4. oktobra ove godine i namenjena samo univerzitetima. Ova faza takmičenja trajaće 2 meseca, od 4. oktobra do 30. novembra, a fokus je na sledećim temama za čije dalje istraživanje je potrebno slati predloge: Real Time Simulation, Demand Response, State Estimation and Service Restoration, Monitoring, Protection, Motivation strategies and Business Models.

Siemens će nagraditi pet najboljih ideja sa 15.000 evra i putem u Berlin na worhsop sa Siemensovim ekspertima za pametne mreže.
Po završetku II faze “Poziv za prikupljanja predloga” – više od 1 milion evra biće uloženo da se ideja realizuje u inovaciju.
U prilogu se nalazi dokument sa detaljnijim informacijama o konkursu i detaljnim uputstvom za učešće na takmičenju:

Leave a Reply