gitex
Događaji · IT

SIEPA organizuje odlazak na sajam “Gitex 2013” u Dubaiju

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) pozvala je domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu “Gitex 2013” koji će se održati od 20. do 24. oktobra 2013. godine u Dubaiju. SIEPA drugi put organizuje nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na ovom sajmu, a ove godine Srbija će biti zemlja partner, što će značajno doprineti vidljivosti zemlje i samog nacionalnog štanda, navedeno je u saopštenju SIEPA-e.

gitex

“Gitex” je najveći sajam informaciono-komunikacionih tehnologija u regionu Bliskog Istoka i Severne Afrike, sa tradicijom oko tri decenije. Više od 3.500 izlagača iz 54 zemlje sveta predstavilo se prošle godine, a sajam je posetilo preko 140.000 posetilaca iz 144 zemlje.

Troškove zakupa prostora i izgradnje nacionalnog štanda snosi SIEPA, a izlagači snose troškove participacije za učešće na sajmu u iznosu od 111.730 dinara, koja obuhvata troškove dizajna kataloga izlagača, troškove upisa u sajamski katalog i elektronske medije, troškove vode, struje i Interneta na nacionalnom štandu, kao i troškove održavanja štanda. Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta svojih eksponata.

Pravo učešća na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja, koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda, kao i pružanjem usluga iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Broj učesnika je ograničen i u slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od: vremena podnošenja prijave, visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini, uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji SIEPA, od broja nastupa na sajmu u organizaciji SIEPA, postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa, dodaje se u saopštenju.

Rok za prijavu je 15. maj 2013. godine.

Leave a Reply