Događaji · IT

SIEPA organizuje učešće 12 srpskih firmi na sajmu “CeBIT 2008”

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) saopštila je da po peti put organizuje učešće domaćih firmi na najvećem specijalizovanom sajmu za informatičko-komunikacijske tehnologije (ICT) na svetu “CeBIT”, koji se od 4. do 9. marta održava u Hanoveru u Nemačkoj.

U saopštenju se navodi da će se na nacionalnom štandu Srbije, pod nazivom „HotSpot SERBIA”, međunarodnoj stručnoj publici predstaviti 12 domaćih ICT firmi: “CIM College”, “Seavus”, “DMV”, “Logo”, “Navigator”, “PSTech”, “Veridix”, “ReinkJet”, “Mikom”, “IT TV production”, “Zesium mobile”, kao i srpski klaster proizvođača softvera (SSC).

Nacionalni štand Srbije i ove godine će se nalaziti u hali četiri, pod brojem G 48, u kojoj tradicionalno izlažu svetski IT giganti poput “Majkrosofta”, IBM-a, SAP-a i drugih.

Reč je o veoma savremenom štandu, površine 114 metara kvadratnih, atraktivnog dizajna sa prostorom za prezentacije firmi i konferencijskom sobom.

SIEPA je, kao i za prošlogodišnji “CeBIT”, obezbedila sredstva iz budžeta Vlade Srbije i snosiće najveći deo ukupnih troškova izlaganja na sajmu. Takođe, Agencija je izradila i zajednički katalog izlagača na nacionalnom štandu.

Na štandu Srbije će u petak, 7. marta, biti organizovano i predstavljanje projekta velike tehnološke zone u Inđiji koja predstavlja i ekskluzivitet našeg ovogodišnjeg nastupa, budući da bi realizacijom ovog projekta Srbija dobila i najveći IT park u Evropi.

“CeBIT” je najveći svetski skup ove vrste i prošle godine su na njemu izlagala 6.153 preduzeća iz 77 zemalja, a zabeleženo je više od 480.000 posetilaca iz 100 zemalja.

Ova manifestacija je mesto gde se posetiocima predstavljaju najnoviji trendovi iz ICT industrije i predstavlja jedinstvenu priliku za to da naše firme predstave svoja ICT rešenja svetskoj javnosti i ostvare nove kontakte.

Pored SIEPE, nastup srpskih preduzeća je finansijski podržala i Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ), a predstavnici Hanoverskog sajma u Srbiji, kao i prethodnih godina, pružili su značajnu podršku u organizaciji nacionalnog štanda Srbije.

SIEPA je na našem štandu ove godine po prvi put organizovala živi non-stop program putem internet radija na adresi www.beotel.net, na kome se mogu čuti najnovije vesti sa sajma, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply