IT

SIEPA poziva na CeBIT 2012

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), sa partnerima iz Privredne komore Srbije, po deveti put organizuje nastup srpskih preduzeća na najvećem svetskom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija CeBIT i to u okviru nacionalnog štanda na kojem su od 2003. do 2010. godine učestvovala 64 preduzeća. Sajam CeBIT 2012 će biti organizovan od 6. do 10. marta 2012. godine u Hanoveru, Nemačka.

Na sajmu Cebit 2011 ove godine je ukupno izlagalo 4200 kompanija iz 70 zemalja. Ukupan broj posetilaca je iznosio oko 339.000 iz 110 zemalja. U toku trajanja sajma organizator je identifikovao oko 7 miliona poslovnih kontakata. 72 procenata stručnih posetilaca je došlo sa investicionim namerama, a svaki treći posetilac je bio iz top-menadžmenta svog preduzeća. Sve velike multikompanije iz IKT sektora imale su svoje štandove na ovogodišnjem Cebitu pa čak i neke koje nisu učestvovale prethodnih godina kao što sto su Oracle, HP, Xerox, Canon, Epson i Siemens.

Učešće na sajmu „ CeBIT 2012 “ vam pruža mogućnost da:

·         Na jednom mestu sretnete na desetine potencijalnih partnera ili klijenata;

·         Se upoznate sa najnovijim ICT tehnologijama i rešenjima u ovom sektoru;

·         Učestvujete u nekim od brojnih informativno-promotivnih aktivnosti, treninga ili B2B događaja.

 

Troškove zakupa izložbenog prostora i izgradnje štanda snosi u celosti Agencija za  strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), a kompanije koje budu učestvovale su u obavezi  da snose sledeće troškove:

·         Putne troškove predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj) – uz mogucnost refundacije ovih troškova u visini od 50%;

·         Troškove prevoza eventualnih eksponata;

·         Participaciju u iznosu od 100.000,00 RSD za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

U okviru nacionalnog standa domaće ICT kompanije će dobiti mogućnost da koriste celokupnu infrastrukturu standa, a imaće i sopstvene pultove, stolove i touch-screen monitore. Učesnice nacionalnog standa će imati mogućnost da na štandu predstave svoje proizvode i usluge kao i da na posebnim stolovima za sastanke na samom štandu organizuju sastanke sa već postojećim i potencijalnim partnerima i klijentima. SIEPA će dodatno promovisati nacionalni štand i sve kompanije izlagače na njemu preko zajedničkog kataloga izlagača i flajera koji će biti deljeni tokom samog sajma.

Takođe, kompanije učesnice nacionalnog štanda dobiće priliku za besplatno učešće na B2B match-making manifestaciji od preko 300 ICT kompanija iz preko 40 zemalja na samom sajmu u sklopu događaja koji se zove Future Match (www.futurematch.cebit.de), a SIEPA će zajedno sa svojim partnerima organizovati razmenu profila naših kompanija sa kompanijama učesnicama nacionalnih štandova i dogovoriti sastanke ako se pokaže međusobni interes

U okviru priprema za nastup na sajmu CeBIT u nasim prostorijama, u toku januara i februara, biće organizovani sastanci  kao priprema nastupa na samom sajmu i na nacionalnom štandu.

 

Kompanije koje zadovoljavaju uslove (minimu 20% prihoda kompanije da je izvoz ili ukupan izvoz kompanije od minimum 25.000 eura), mogu da refundiraju 50% troskova puta i smeštaja tokom trajanja sajma preko SIEPA konkursa za pomoć izvoznicima koji će biti raspisan najverovatnije tokom februara sledeće godine a u skladu sa Programom dodele bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim privrednim društvima. Znači bez obzira kada konkurs bude objavljen SIEPA će svima koji zadovoljavaju kriterijume refundirati 50% troškova za put i smeštaj (maksimum 2 osobe)  za troškove koji su napravljeni 2012. godine.

Detaljnije pročitajte na http://www.siepa.gov.rs/site/sr/home/1/finansiranje/podrska_izvoznicima/bespovratna_pomoc/

 

Zbog ograničenog prostora, neophodna je selekcija najkonkuretnijih kompanija, a kako  bi se obezbedio što uspešniji nastup, kompanija koja želi da se prijavi treba da ispunjava sledeće uslove:

·         Da poseduje konkurentan proizvod ili uslugu za izvoz;

·         Da predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje engleskog i/ili nemačkog jezika i poznaju karakteristike proizvoda i usluga kompanije;

·         Da se obaveže da će nakon završetka sajma izvestiti organizatore o rezultatima

sajamskih aktivnosti.

 

Želimo da Vam u jednom partnerskom odnosu, kroz saradnju, omogućimo da kvalitetno predstavite svoje proizvode i usluge, ostvarite brojne nove i održite već postojeće poslovne kontakte, upoznate konkurenciju i nove trendove u ICT sektoru.

 

Popunjenu prijavu (u prilogu ovog mejla) mozete poslati putem elektronske pošte na[email protected] ili faxom na 011/ 3398 814, a rok za prijavu je ponedeljak, 19. decembar 2011. godine.

Leave a Reply