Događaji · E-servisi · IT

“Simens” zainteresovan za investiranje u Srbiji

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i za infrastrukturu Milutin Mrkonjić istakli su danas u razgovoru sa delegacijom austrijske kompanije „Simens“ da će Vlada Srbije pružiti podršku svim kompanijama koje žele da investiraju u razvoj privrede naše zemlje.
Na sastanku, koji je održan u Beogradu, ocenjeno je da je Srbija postala povoljna destinacija za investiranje i ukazano je na brojne povoljnosti ulaganja u razvoj srpske privrede.

Srbija se opredelila za slobodno tržište, za konkurentnost, brži razvoj i na tom putu je neophodna pomoć snažnih inostranih kompanija, koje u srpskoj privredi mogu imati pouzdanog partnera.

Delegacija „Simensa“ predstavila je tom prilikom strategiju razvoja te kompanije u Srbiji i istakla spremnost da investicijama i učešćem u privatizaciji pomogne razvoj Srbije u pravcu evropskih integracija.

Ta kompanija je, kako je rečeno, zainteresovana za investicije u infrastrukturi, železničkom i drumskom saobraćaju, energetici i preradi otpadnih voda u Srbiji.

Delegacija „Simensa“ sastala se i sa potpredsednikom Vlade i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem, koji ih je upoznao sa prednostima ulaganja u srpsku privredu.

Leave a Reply