siemens
IT

Simensu dodeljeno priznanje „Brand Leader Award“

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd nagrađena je priznanjem „Brand Leader Award“ za poslovnu izvrsnost i ostvarene rezultate u poslovanju. Ova nagrada, koja se već devet godina dodeljuje kompanijama, institucijama, pojedincima i medijima koji kontiniuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište regiona, dodeljena je kompaniji Siemens d.o.o. Beograd na 10. Regionalnoj  konferenciji o bezbednom i profitabilnom investiranju u energetiku „Balkan – novi evropski izvor energije“.

siemens

Simens je nagrađen kao lider u ovoj oblasti koji svojim poslovanjem doprinosi rastu konkurentnosti domaće privrede, ali i kreiranju konkurentog tržišnog imidža čitavog regiona.  Primajući nagradu u ime Simensa, gospodin Dušan Muškatirović, direktor sektora Energija, istakao je posvećenost Simensa razvoju potencijala obnovljivih izvora energije i ulaganju u održivu energetsku budućnost regiona u čemu ova kompanija ima značajnu ulogu.

 

„Izuzetna je čast za našu kompaniju što je prepoznata od strane eminentnih stručnjaka kao kompanija koja svojim poslovnim pristupom ukazuje na smernice održivog rasta i razvoja, u privrednim uslovima kakvi u ovom trenutku vladaju u Republici Srbiji. To je ujedno i priznanje dugogodišnjoj strategiji Simensa u Srbiji da se intenzivnim ulaganjem u domaće stručne kadrove, investiranjem u povećanje kapaciteta proizvodnje i usavršavanje tehnologije, može uspešno da razvija i savladava ekonomsku krizu, ali i da isto tako kreira radno okruženje koje može poslužiti kao primer i za druga preduzeća.“

 

Cilj desete regionalne konferencije o bezbednom i profitabilnom investiranju u energetiku „Balkan – novi evropski izvor energije“, bio je razmatranje uslova za obezbeđivanje sigurnih investicija i elemenata finansiranja energetskih projekata. Vodeći međunarodni eksperti, na primerima i iskustvima iz prakse i uspešno realizovanim investicionim poduhvatima, predstavili su potencijale i rizike za energetski biznis regiona Balkana. Konferencija je okupila preko 400 učesnika među kojima visoke predstavnike institucija Evropske unije, Rusije, Kine, ministre resornih ministarstava zemalja regiona i preko 50 kompanija koje su najznačajniji nosioci razvoja različitih oblasti energetike, IT, kao i finansijskog sektora.

 

Učesnici su u okviru ključnih tema, vezanih za budućnost energetike u regionu, dali predloge i smernice za realnu perspektivu i dalji razvoj energetskog sektora, podsticanje novih poslovnih prilika koje bi usmerile investicije u preko potrebne i atraktivne projekte i obezbedile konkurentnost energetskog tržišta Regiona.

 

Konferencija je  donela i pregled budućih projekata iz oblasti nafte, gasa električne energije, energetske infrastrukture, tehnologija dobijanja energije iz vetra, sunca, vode, biomase i ostalih alternativnih izvora energije.

 

Leave a Reply