IT · Razvoj aplikacija · Software

Sinergija u sedmoj brzini

Za tačno nedelju dana, u utorak, 16. oktobra, u Master Centru u Novom Sadu otvoriće se najveća i najuglednija IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope – Sinergija 07. U svom sedmom izdanju Sinergija nosi slogan „Speed of change“ i donosi mnogo toga novog i uzbudljivog. Počevši od svečanog otvaranja i uvodnog predavanja (keynote) koje će biti održano 16. oktobra u 18 časova, preko tri dana prepunih interesantnih predavanja, pa sve do dodatnih sadržaja koji su tu da opuste i razonode, ali i informišu posetioce Sinergije 07.Preko 1000 prijavljenih učesnika, među kojima je više od 100 akreditovanih novinara, pratiće predavanja u dvanaest tematskih celina i sedam paralelnih tokova, a eminentni gosti iz zemlje i inostranstva biće tu da im pruže maksimum informacija u jednosatnim predavanjima, ali i između njih, u pauzama ili družeći se na nekim od dodatnih aktivnosti. Tehnički aspekt konferencije je i dalje primaran, tako da će nadolazeći proizvodi poput Windows Servera 2008, SQL Servera 2008 ili razvojnog alata Visual Studio 2008 zauzeti dosta prostora sa svim novitetima koje donose. Neće biti zaboravljeni ni aktuelni proizvodi, kao što su Windows Vista i Office System 2007 – govoriće se dosta o načinima njihove primene i usavršavanju već usvojenih rešenja.

Sinergija 07 donosi i mnogo novosti. Tu je Master of Deployment kurs, koji će posetiocima pružiti jedinstvenu priliku da od iskusnih stručnjaka nauče kako da na najbolji način primene Microsoftove proizvode i tehnologije i na taj način podignu produktivnost u svom preduzeću na jedan viši nivo. Novitet je i segment poslovnih predavanja, u kojem će učesnici konferencije od najboljih menadžera u Srbiji moći da čuju sve o modelima uspešnog poslovanja. Sve navedene tehnike moći će da se isprobaju u Hands-On laboratoriji, a deo uzbuđenja na Sinergiji 07 sigurno će doneti takmičenje u brzom sklapanju računara i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju.

Posle napornog dana treba se i odmoriti, pa na Sinergiji 07 nije zaboravljena ni zabava. Prošlogodišnji hit, soba za „kuliranje“ ili Chill Out Room, ove godine biće još veća i sa raznovrsnijim sadržajima, a u velikoj sali Master Centra pored štandova brojnih sponzora Sinergije biće i pravi pravcati bioskop, u kojem će posetioci moći naizmenično da prate obraćanja partnera i gostujućih kompanija, kao i da odgledaju neke od najvećih filmskih hitova. Organizatori su pripremili i mnoga druga iznenađenja, kao što je Sinergija Radio, kojeg će voditi doajen domaćeg radio i IT novinarstva Zoran Modli.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na Sinergiji 07 do kraja ove nedelje na Web lokaciji www.mssinergija.net, na kojoj se nalaze i sve dodatne informacije o ovogodišnjoj konferenciji.

Leave a Reply