IT · Software

Smart Day 2

 

Kompanija Smart doo iz Novog Sada i ove godine je bila domaćin na još jednom Smart Day-u organizovanom da bi se prezentovala nova dostigunuća kompanijskih partnera poput Microsoft-a, Sophos-a i Adobe-a.

Za ovu priliku govorili su samo emitentni stručnjaci iz Velike Britanije Urszula Druet i Liam Ryan (Sophos), kao i domaći stručnjaci Jovan Milošević (Microsoft), Zoran Imširagić i Goran Filipović (HSM Informatika) i Dragan Rakita (Smart doo).

Pozitivno iskustvo od prethodne godine kada je bio organizovan prvi Smart Day, ukazalo je na ispravnost razmišljanja o organizovanju Smart Day-a i ove godine. Osnovni cilj ovogodišnjeg Smar Day-a jeste razmena iskustava naših postojećih i potencijalnih klijenata sa predstavnicima kompanija Sophos, Microsoft, Adobe i naravno Smart. Imao sam veliko zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu velikom broju predstavnika iz različitih kompanija, koji su došli da čuju nešto više o novim rešenjima naših vendora kao i da ostvare čvršće međusobne veze“ – izjavio je Dragan Rakita, generalni direktor kompanije Smart.

Na Smart Day-u je zabeleženo prisustvo nešto više od 100 učesnika iz različitih kompanija, koji su u jedinstvenom zimskom ambijentu Fruške Gore, čuli nešto više o Sophos Endpoint rešenjima, Network Access Control rešenju, Microsoft Infrastructure Optimizacionom Modelu i najnovijim Adobe proizvodima iz CS3 familije . Takođe su predstavljena dva case study-ja rešavanja korisničkih zahteva na polju IT sigurnosti i zaštite Panonske Termoelektrane-Toplane, Novi Sad i uvođenja Microsoft Exchange sistema u kompaniju Elektrovojvodina doo.

Tokom jednodnevnog druženja, učesnici Smart Day-a su pored kvalitetnih predavanja, imali prilike da se oprobaju u raznim takmičarskim aktivnostima i da osvoje vredne nagrade.

Smart Day je završen koktelom na kome je muzička grupa Exploziv sjajnom muzikom podigla admosferu za koji stepen više. Ili se to može prepisati degustaciji vina poznate vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca i degustaciji Kuglofa – nacionalnih nemačkih kolača.

Nešto više o predavanjima:

Urszula Druett – International Business Development Manager, prestavila je usmerenja Britanske kompanije Sophos , da postane lider u pružanju IT sigurnosti na svetskom nivou. Sve akcije sprovedene u prethodnom periodu su bile usmerene ka tom cilju, što dokazuju ostvareni rezultati. Sophos već 22 godine aktivno se bavi analizama, informisanjem i inovacijama na polju IT bezbednosne ekspertize. Sophos-ova rešenja trenutno koristi preko 100 miliona end user-a u preko 140 zemalja širom sveta. Na globalnom nivou zapošljava Page 2 1.115 osoba i mogućnost obaveštavanja o sigurnosti sprovodi prego SophosLabs-a ( centar za analizu pretnji)

Liam Ryan – International Sales Engineer, predstavio je Sophos-ovo novo rešenje Network Access Control (NAC). Proizvod NAC nudi sveobuhvatnu i jednostavnu kontrolu pristupa kompanijskoj mreži. Daje mogućnost kontrole ko i šta ulazi na mrežu kako bi se osigurao najbezbedniji pristup mreži. Sam NAC se javlja kao neophodnost shodno brzim promenama, velikoj kompleksnosti dostupnih različitih uređaja, aplikacija, platformi, kao i razvijenih pretnji. Takođe je uočena nemogućnost manuelne kontrole IT administratora, tako da je NAC predstavljen kao investicija koja znatno štedi resurse i vreme.

Jovan Milošević – Technology Specialist EPG, je prezentovao tri modela koja se fokusiraju na baznu infrastrukturu, poslovnu produktivnost infrastrukture i aplikativnu platformu. Predstavljena je strategijska vrednost i poslovni benefiti svakog od modela, kroz optimizaciju od „basic“ nivoa (uglavnom troškovno orjentisanog) infrastrukture, do dinamičke IT infrastrukture koja se posmatra kao veoma vredna strategijsko poslovna imovina kompanije.

Goran Filipović i Zoran Imširagić, Adobe Certified CS3 Promoter, su uspešno prezentovali nove proizvode CS3 familije, širenje Photoshop familije, nove nivoe integracije, dizajniranje sadržaja za mobilne uređaje, nivoe nadogradnje i prednosti korišćenja Adobe CS3 paketa u odnosu na konkurenciju

Leave a Reply